Motosport
Dežna dirka za VN Japonske je prinesla nov dvoboj vodilnih dirkačev v svetovnem prvenstvu. Po tem, ko je velik del dirke vodil, je Marc Marquez prvo mesto izgubil v zadnjem krogu, Andrea Dovizioso pa si je priboril že peto zmago v letošnji sezoni.
Jack Miller bo po zlomu desne noge prisiljen izpustiti dirko za VN Japonske, ki bo v Motegiju na sporedu prihodnji teden. Avstralec se je poškodoval že v petek med treningom s trial motorjem blizu doma v Andori.
Maverick Vinales bo jutrišnjo dirko za VN Aragonije v Španiji začel z najboljšega štartnega položaja. V prvi štartni vrsti mu bosta delala družbo Jorge Lorenzo in, presenetljivo, poškodovani Valentino Rossi.
Valentino Rossi je danes popoldne na dirkališču v Misanu opravil daljši vzdržljivostni test, med katerim je odpeljal 20 krogov. O nastopu na nedeljski dirki v Španiji se bo odločil po jutrišnjem zdravniškem pregledu.
Med dirkaškim vikendom je bilo v Misanu zabeleženih kar 140 padcev, kar je novi rekord.
Mokra dirka za VN San Marina in Riminijske riviere v Misanu je bila dolg test potrpežljivosti dirkačev, ki ga je dobil Marc Marquez. V prvem ovinku zadnjega kroga je prehitel do takrat vodilnega Danila Petruccija, Andrea Dovizioso pa je dirko končal na tretjem mestu.
Danes zgodaj zjutraj, po našem času, so dirkači kraljevskega razreda MotoGP opravili s kvalifikacijami pred jutrišnjo dirko. Najboljši položaj si je v zadnjih trenutkih privozil Francoz Johann Zarco s poltovarniško Yamaho, medtem ko sta tovarniška dirkača Yamahe ostala daleč zadaj.
Včerašnja dirka v Aragoniji je prinesla tudi nekaj ostrih besed na račun Valentina Rossija, saj naj bi ta nespametno oviral Danija Pedroso.
Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa je prvi dan dirkanja na dirkališču Motorland Aragon končal na prvem mestu. Petek je zaznamoval dež, saj je bila med obema treningoma steza mokra.
Valentino Rossi, ki se je pred 18 dnevi poškodoval med treningom, je danes na dirkališču v Misanu sedel na Yamaho R1 in odpeljal štiri kroge. Italijanu je daljše preizkušanje stanja poškodovane noge preprečil dež.
Iz Yamahe sporočajo, da bo na Rossijevo Yamaho M1 na naslednji dirki v Aragonu sedel dirkač iz prvenstva WorldSBK.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija