Motosport
Marc Marquez na dirkališču Sachsenring ne pozna poraza. Danes je na dirki za VN Nemčije zmagal že devetič zapored, od tega šestič v razredu MotoGP. Dve tretjini dirke med dirkači ni bilo velikih razlik, v zadnjih desetih krogih pa je Španec uspel pobegniti zasledovalcem.
Valentino Rossi je povedal, da se zdi zadnja zmaga tovarniške Yamahe kot oddaljen spomin.
Aktualni svetovni prvak razreda MotoGP Marc Marquez je v Assnu na Nizozemskem zmagal četrtič v letošnji sezoni. Zmago na osmi dirki prvenstva si je priboril šest krogov pred koncem, boj za drugo pa sta šele v zadnjem odločila Marquezova rojaka Alex Rins in Maverick Vinales.
Jorge Lorenzo se je vrnil. Španec je na domači dirki v Barceloni uprizoril eno njegovih značilnih zmag, na poti do katere je spet nizal izjemno konstantne kroge, s katerimi se ostali niso mogli kosati. S štirimi in pol ter šestimi sekundami zaostanka sta mu na stopničkah delala družbo Marc Marquez in Valentino Rossi.
Nekdanji dirkać MotoGP, Hector Barbera, je pri svoji ekipi Pons dobil odpoved, ker ga je policija v Valenciji ustavila pijanega.
Jorge Lorenzo je po zmagi v nedeljo povedal, da je njegova zgodba pri Ducatiju končana.
Marc Marquez je v zadnjem krogu kvalifikacij pred dirko za VN Nemčije na Sachsenringu osvojil nov najboljši štartni položaj in kvalifikacije tam končal na prvem mestu že devetič zapored. V zadnjih osmih letih je na Sachsenringu tudi zmagal.
Tim Gajser se iz Indonezije vrača z novo vrhunsko uvrstitvijo v svetovnem prvenstvu MXGP, drugim mestom.
Pri Ponsu so potrdili, da bo za njihovo ekipo v Moto2 do konca leta dirkal Augusto Fernandez.
Jorge Lorenzo si je v kvalifikacijah pred jutrišnjo dirko za VN Katalonije v Barceloni priboril najboljši štartni položaj in očitno ohranil hitrost, ki mu je v Mugellu pred dvema tednoma prinesla zmago.
Že nekaj časa je bolj ali manj jasno, da je The Maniac pri Suzukiju na izhodnih vratih, čeprav je na zadnjih dirkah pokazal dobre predstave. Ne glede na spremembo moštva, tudi v prihodnje ostaja v sedlu tovarniškega motocikla.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija