Motosport
Tim Gajser in Klemen Gerčar sta se na Nizozemskem na drugi dirki sezone svetovnega prvenstva v motokrosu priključila konkurentom v elitni kategoriji MXGP. Gajser se je uspešno vrnil po poškodbi čeljusti in dirko zaključil na devetem mestu, Gerčar je bil na svoji prvi dirki letos dvaintrideseti.
Dirkači razreda MotoGP so nocoj v Katarju začeli novo sezono. Po uri in pol dirkanja najbolje kaže Ducatijevim dirkačem, a predvsem na papirju, saj so ostali proizvajalci povsem blizu. Prvih deset dirkačev po prvem dnevu loči le dobre pol sekunde, tudi na drugem treningu pa je bil najhitrejši Andrea Dovizioso.
Tik pred začetkom nove sezone Motogp, iz Yamahe sporočajo, da Valentino Rossi pri njih ostaja tudi v sezoni 2019 in 2020.
Na zadnjih testiranjih v Katarju so več kot očitno padali novi hitrostni rekordi. Ne verjamete?
Ekipa Tech3 je danes sporočila, da bodo po letošnji sezoni končali 18-letno partnerstvo z Yamaho.
Tim Gajser je na dirki v Mantovi v sklopu priprav na novo sezono MXGP doživel hudo nesrečo.
Če ste se bali, da nova sezona dirkanja v razredu MotoGP ne bo tako zanimiva, kot je bila lanska, je strah odveč. Sodeč po prvi dirki, v kateri si je Andrea Dovizioso zmago zagotovil šele v zadnjem ovinku, bo še bolj razburljiva.
Začetek nove sezone, prvi časi – na vrhu Dovizioso pred Rossijem.
Motociklistični svet je šokirala novica o smrti-51 letnega Nemca, zmagovalca 20 dirk in nekdanjega podprvaka razreda 250.
V Katarju so se končala zadnja testiranja pred prvo dirko sezone, ki bo na dirkališču v Losailu na sporedu čez štirinajst dni. Johann Zarco na prvo dirko čaka najbolj mirno od vseh dirkačev, saj je bil od vseh hitrejši za četrt sekunde.
Kar smo napovedali že pred dvema tednoma – Hafiz Syahrin je podpisal pogodbo s Tech3 Yamaho.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija