Motosport
Tim Gajser je na deseti letošnji dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP v Nemčiji zmagal že petič zapored in prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem povečal na 83 točk.
Bradley Smith, testni voznik Aprilie, je dobil tri mesta kazni na naslednji dirki, na kateri se bo pojavil, ker je trčil z Aleixom Espargarojem.
Marc Marquez je tako kot brat v Moto2, dobil VN Katalonije, moštveni kolega Lorenzo pa je poskrbel, da ni imel prave konkurence za zmago.
Šefi pri Ducatiju so sporočili, da bo Danilo Petrucci v prihodnjih dneh podpisal pogodbo tudi za 2020.
Tim Gajser je današnjo dirko za Veliko nagrado Rusije zaključil kot veliki zmagovalec in prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.
Marc Marquez bo že četrtič letos štartal z najboljšega štartnega položaja. Za 214 tisočink je bil boljši od Quartararoja.
Pred avgustovskimi testiranji na novem finskem dirkališču Kymiring asfaltirajo podlago.
Komisarji so si ogledali situacijo, ko je Jorge Lorenzo v drugem krogu dirke pometel s konkurenco in odločili, da je šlo za običajno dirkaško nesrečo.
Mladi Francoz je osvojil že svoj drugi letošnji najboljši štartni položaj.
Svetovni prvak je na prvem treningu v Barceloni prehitel francoskega novinca za 111 tisočink sekunde.
Svetovni prvak je preizkusil akrobacije v akrobatskem letalu in povedal, da so občutki čisto drugačni od vožnje motocikla.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija