Motosport
Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu na Švedskem zmagal s predstavo, kakršnih smo bili od aktualnega svetovnega prvaka v elitni kategoriji vajeni pred letošnjo poškodbo.
Andrea Dovizioso je zmagovalec dirke za VN Avstrije, potem ko je v zadnjem ovinku dirke odbil še zadnji napad Marca Marqueza. S Špancem sta se borila vso dirko, na koncu pa ju nista ločili niti dve desetinki sekunde.
Petkova treninga pred dirko za VN Avstrije na Red Bull Ringu v Spielbergu sta dobila Hector Barbera s satelitskim in Andrea Dovizioso s tovarniškim ducatijem. Spremenljive vremenske razmere so dirkačem povzročale veliko težav.
Včeraj so iz moštva Pramac Ducati sporočili, da bo Jack Miller prihodnje leto v ekipi nadomestil Scotta Reddinga. Britanec dolgo ni ostal brez sedeža, saj naj bi se zanj odločila Aprilia, kjer prihodnje leto ne bo več Sama Lowesa.
Marc Marquez je s pravo odločitvijo za menjavo motocikla že v drugem krogu uničil dirko na Češkem. Brez boja je zmagal z veliko prednostjo. Marquezova rojaka Dani Pedrosa in Maverick Vinales sta zasedla preostali mesti na stopničkah.
Po tem, ko je Dorna v pravilih za letošnjo sezono prepovedala aerodinamična krilca, v katera je predvsem Ducati vložil veliko denarja, Italijani nad razvojem aerodinamike še niso obupali. Jorge Lorenzo je danes v Brnu preizkušal novo različico oklepa, ki so ga preizkušali že pozimi.
Motokrosisti počasi zaključujejo letošnjo sezono svetovnega prvenstva. Čakajo jih le še štiri dirke. Naslednja bo že ta vikend na Švedskem, kjer bodo tudi Tim Gajser, Peter Irt in Jernej Irt.
Marc Marquez, Mattia Pasini in Gabriel Rodrigo so v treh razredih svetovnega prvenstva že drugič zapored osvojili najboljše štartne položaje, kar se ni zgodilo že vse od VN Amerik in VN Argentine leta 2014. Nekaj dodatnih statističnih podatkov, ki se navezujejo na današnjo dirko za VN Avstrije, si lahko preberete spodaj.
Švica bo ta vikend že petnajsta postaja za motokrosiste, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu. V kategoriji MXGP bo slovenska zasedba spet močnejša, točke bodo v Švici lovili trije tekmovalci: Tim Gajser, Peter Irt in Jernej Irt.
Jack Miller bo prihodnjo sezono dirkal v Ducatijevi satelitski ekipi Pramac Ducati. Avstralčev prestop je bil v zraku vse poletje, zdaj pa je tudi uradno potrjen.
Po mesecu dni počitnic motociklisti v Brnu začenjajo z drugim delom sezone. Spodaj si preberite nekaj statističnih podatkov, povezanih z današnjo dirko za VN Češke.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija