Motosport
Antonio Cairoli je zmagovalec enajste dirke za svetovno prvenstvo v motokrosu, ki je bila minuli vikend v Italiji.
Po težavnem koncu tedna pred štirinajstimi dnevi v Barceloni, Yamahinim dirkačem v Assnu kaže veliko bolje. Maverick Vinales je bil prvi dan treningov krepko hitrejši od tekmecev, Jonas Folger pa je s satelitsko yamaho končal na drugem mestu.
Vročina in neverjetno slab oprijem sta na dirkališču v Barceloni poskrbela za izjemno zanimive kvalifikacije. Dani Pedrosa je na domačem dirkališču osvojil najboljši štartni položaj, Jorge Lorenzo je bil drugi, Danilo Petrucci pa tretji.
Tim Gajser ta vikend ne bo nastopil na dirki v ruskem Orljonoku.
Maverick Vinales in Valentino Rossi sta v kvalifikacijah pred dirko v Mugellu nadaljevala tam, kjer sta v Le Mansu končala. Osvojila sta najboljši štartni mesti in jutri se nam obeta nadaljevanje boja med vodilnim dirkačem prvenstva in starim mačkom, ki za nameček na domači dirki nastopa poškodovan.
Nekaj dni pred VN Italije v Mugellu Doktor tarna, da še čuti bolečine padca z motokros motorjem.
Valentino Rossi je zmagovalec dirke za VN Nizozemske v Assnu. V dirki, na katero je v veliki meri vplivalo vreme, je ohranil mirno kri in zmagal prvič v letošnji sezoni. Ker je Maverick Vinales odstopil, je svetovno prvenstvo spet popolnoma odprto.
Iz moštva LCR Honda sporočajo, da so s Calom Crutchlowom podpisali podaljšanje sodelovanja še za dve leti.
Za dirkači razreda MotoGP so v Barceloni že trije prosti treningi. Hondina domačina Marc Marquez in Dani Pedrosa imata na spremenjeni stezi najmanj težav, česar pa ne bi mogli reči za Yamahin tovarniški par.
Ducatijev dirkač Andrea Dovizioso je zmagovalec dirke za VN Italije v Mugellu. Družbo na stopničkah za zmagovalce sta mu delala Maverick Vinales in Danilo Petrucci.
Cal Crutchlow je prva prosta treninga pred nedeljsko dirko v Mugellu odpeljal najhitreje. Britanec se je na prvo mesto zavihtel s petnajstega, za njim pa sta se uvrstila Andrea Dovizioso in Jonas Folger. Vodilni v prvenstvu Maverick Vinales je v drugem treningu grdo padel, a se po daljšem premoru ob koncu vrnil na stezo z rezervnim motociklom.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija