Motosport
Ducati je prva ekipa, ki je predstavila podobo motocikla za 2020 na uradni predstavitvi v Bologni.
Reli Dakar se je po tednu dni vsakodnevnega dirkanja preko puščavskih predelov severne Savdske Arabije ustavil v Rijadu. Na dan počitka sta v vodstvo prišla Brabec med motoristi in Sainz med avtomobilisti.
Dottore je spregovoril o svojih testiranjih za Ferrari in da je bil zelo blizu tega, da bi z dveh presedlal na štiri kolesa.
Na današnji tiskovni konferenci pred odhodom na reli Dakar je edini slovenski udeleženec te najtežje vzdržljivostne terenske dirke predstavil novosti in načrte, ki jih ima za novo izvedbo relija. Največja je seveda trasa dirke, ki se seli na Arabski polotok in prečka praktično celotno Savdsko Arabijo.
Dve legendi dirkanja na dveh in štirih kolesih, Valentino Rossi in Lewis Hamilton, sta zamenjala svoja dirkalnika.
Avto-moto zveza Slovenije je v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila priznanja najboljšim slovenskim motošportnikom v iztekajočem se letu. Petič zapored je motošportnik leta postal Tim Gajser.
Po 8000 kilometrih dirkanja preko brezpotij arabskega polotoka se je v bližini Rijada končal letošnji reli Dakar.
Na reliju Dakar se prvi del letošnje dirke počasi bliža koncu. Jutri tekmovalce čaka dan počitka v Rijadu, do tja pa še peklenska današnja 880-kilometrska peščena etapa.
Prva etapa relija Dakar na Savdskih tleh je upravičila pričakovanja in na skoraj 800 kilometrih pripravila dirkačem vse kar lahko skriva puščava.
Peter Košenina, slovenski MotoGP novinar in fotograf, je tudi letos pripravil izbor svojih najboljših fotografij za koledar.
Kar je bila že dolgo časa javna skrivnost, je zdaj tudi uradno – Johann Zarco je podpisal pogodbo z Ducatijem n bo prihodnje leto vozil pri Avintiji.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija