Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Popoln vikend za Bagnaio
VN Italije - Dirka
Popoln vikend za Bagnaio
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.06.2023 21:27

Dirkač Ducatija zmagi na sobotni Sprint dirki dodaš še zmago na nedeljski glavni dirki in povečal svojo prednost v seštevku dirkačev na 21 točk.

Matic Kovačič

Potem ko je slavil že včeraj, je na današnji 23 krogov dolgi dirki Francesco Bagnaia ponovil vajo, vodil praktično od prvega do zadnjega kroga in na koncu slavil s prednostjo sekunde pred dirkačem ekipe Pramac Jorgejem Martinom, ki je večino dirke kot senca sledil tovarniškemu dirkaču pred seboj, a nikoli ni bil dovolj blizu za dejanski napad. Ekipni uspeh ekipe Pramac je s tretjim mestom dopolnil francoski dirkač Johann Zarco, ki se je po počasnem štartu na stopničke prebil iz začetnega enajstega mesta.

S četrtim mestom je popolno prevlado Ducatija na dirkališču v Mugellu potrdil še dirkač ekipe Mooney VR46 Luca Marini, ki je pokazal zelo dobro predstavo kljub poškodbi dlani iz dirke v Le Mansu, na končno peto se je iz začetnega desetega tokrat prebil tovarniški dirkač avstrijskega KTM-a Brad Binder, na šesto pa se je v zadnjih nekaj krogih dirke prebil tovarniški dirkač Aprilie Aleix Espargaro in poskrbel za tri različne proizvajalce v prvi šesterici.

Manj kot desetinko sekunde kasneje je skozi cilj pridirkal drugi tovarniški dirkač KTM-a Jack Miller in si tako zagotovil končno sedmo mesto, z osmim mestom je na dirki, v kateri je pričakoval bistveno več, pošteno razočaral drugi dirkač ekipe Mooney VR46 Marco Bezzecchi, na končnem devetem mestu je prvo daljšo dirko po povratku po poškodbi zaključil drugi tovarniški dirkač Ducatija Enea Bastianini, prvo deseterico pa je tokrat zaključil še en domačin, tovarniški dirkač Yamahe Franco Morbidelli, ki je celotno dolžino dirke preživel v boju z Bastianinijem in moštvenim kolegom Fabiom Quartararom.

Francoski dirkač si je na koncu zagotovil končno enajsto mesto v še enem zelo kompliciranem vikendu za Yamaho, na dvanajstem mestu je tokrat zaključil drugi tovarniški dirkač Aprilie Maverick Vinales, ki je bil še eden od dirkačev z višjimi pričakovanji, na trinajstem mestu je kot edini Hondin dirkač s preživeto dirko zaključil japonski dirkač Takaaki Nakagami, štirinajsto mesto je na svoj račun vpisal dirkač ekipe Gresini Fabio Di Giannantonio, ki se mu pošteno trese sedež za prihodnjo sezono, zadnjo točko pa je tokrat na svoj račun za končno petnajsto mesto vpisal junak iz dirke v Le Mansu, dirkač ekipe Tech3 GasGas Augusto Fernandez.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija