MotoGP
Andrea Dovizioso je zmagovalec dirke za VN Avstrije, potem ko je v zadnjem ovinku dirke odbil še zadnji napad Marca Marqueza. S Špancem sta se borila vso dirko, na koncu pa ju nista ločili niti dve desetinki sekunde.
Petkova treninga pred dirko za VN Avstrije na Red Bull Ringu v Spielbergu sta dobila Hector Barbera s satelitskim in Andrea Dovizioso s tovarniškim ducatijem. Spremenljive vremenske razmere so dirkačem povzročale veliko težav.
Jack Miller bo prihodnjo sezono dirkal v Ducatijevi satelitski ekipi Pramac Ducati. Avstralčev prestop je bil v zraku vse poletje, zdaj pa je tudi uradno potrjen.
Marc Marquez bo jutrišnjo dirko za VN Češke v Brnu začel z najboljšega štartnega položaja. V tesnih kvalifikacijah je Valentina Rossija premagal za slabo, Danija Pedroso pa za dobro desetinko sekunde.
Dani Pedrosa je na zadnji dirki razreda MotoGP v Nemčiji petič letos stopil na stopničke za zmagovalce. To je v svoji karieri storil že 108. in se na lestvici najuspešnejših dirkačev na drugem mestu izenačil z Jorgejem Lorenzom. V kraljevem razredu je od obeh Špancev na stopničkah večkrat stal le Valentino Rossi.
Marc Marquez si je v mokrih kvalifikacijah za dirko za VN Nemčije na Sachsenringu spet pridirkal najboljši štartni položaj. Kralj kvalifikacij na tem dirkališču je že neverjetnih osem let.
Marc Marquez, Mattia Pasini in Gabriel Rodrigo so v treh razredih svetovnega prvenstva že drugič zapored osvojili najboljše štartne položaje, kar se ni zgodilo že vse od VN Amerik in VN Argentine leta 2014. Nekaj dodatnih statističnih podatkov, ki se navezujejo na današnjo dirko za VN Avstrije, si lahko preberete spodaj.
Jorge Lorenzo je novi Ducatijev aerodinamični oklep preizkusil na dirki v Brnu, v ponedeljek pa so ga na Češkem na testiranjih preizkušali še naprej. Zdaj Španec pravi, da je zaradi njega pol sekunde na krog hitrejši.
Marc Marquez je s pravo odločitvijo za menjavo motocikla že v drugem krogu uničil dirko na Češkem. Brez boja je zmagal z veliko prednostjo. Marquezova rojaka Dani Pedrosa in Maverick Vinales sta zasedla preostali mesti na stopničkah.
Po tem, ko je Dorna v pravilih za letošnjo sezono prepovedala aerodinamična krilca, v katera je predvsem Ducati vložil veliko denarja, Italijani nad razvojem aerodinamike še niso obupali. Jorge Lorenzo je danes v Brnu preizkušal novo različico oklepa, ki so ga preizkušali že pozimi.
Iz Španije je zvečer prišla žalostna novica, da je umrl Angel Nieto, trinajstkratni svetovni prvak in motociklistična legenda. Sedemdesetletni Španec je podlegel poškodbam, ki jih je v nesreči s štirikolesnikom utrpel na Ibizi konec julija.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija