MotoGP
Valentino Rossi je zmagovalec dirke za VN Nizozemske v Assnu. V dirki, na katero je v veliki meri vplivalo vreme, je ohranil mirno kri in zmagal prvič v letošnji sezoni. Ker je Maverick Vinales odstopil, je svetovno prvenstvo spet popolnoma odprto.
Iz moštva LCR Honda sporočajo, da so s Calom Crutchlowom podpisali podaljšanje sodelovanja še za dve leti.
Za dirkači razreda MotoGP so v Barceloni že trije prosti treningi. Hondina domačina Marc Marquez in Dani Pedrosa imata na spremenjeni stezi najmanj težav, česar pa ne bi mogli reči za Yamahin tovarniški par.
Maverick Vinales in Valentino Rossi sta v kvalifikacijah pred dirko v Mugellu nadaljevala tam, kjer sta v Le Mansu končala. Osvojila sta najboljši štartni mesti in jutri se nam obeta nadaljevanje boja med vodilnim dirkačem prvenstva in starim mačkom, ki za nameček na domači dirki nastopa poškodovan.
Nekaj dni pred VN Italije v Mugellu Doktor tarna, da še čuti bolečine padca z motokros motorjem.
Sinoči je ves motociklistični svet pretresla novica, da je Nicky Hayden umrl zaradi poškodb, ki jih prejšnji teden utrpel v prometni nesreči. Šport je izgubil ambasadorja, kakršnega bi si želeli vsi – odločnega, predanega, neutrudnega, a hkrati ponižnega, poštenega in odkritega dirkača. Legendo.
Novinec v ekipi Yamaha Tech 3, Johann Zarco, bo jutrišnjo dirko v Assnu začel s prvega štartnega mesta. Z izjemo Marca Marqueza in Valentina Rossija so imeli vsi ostali najboljši dirkači razreda MotoGP v dežju ogromno težav.
Andrea Dovizioso je zmagovalec dirke za VN Katalonije. V povsem suhih razmerah do dirke v Mugellu ni zmagal še nikoli, zmaga v Barceloni pa je prišla na vrsto le sedem dni po tisti v Italiji. Hondina dirkača Marc Marquez in Dani Pedrosa sta bila drugi in tretji.
Ducatijev dirkač Andrea Dovizioso je zmagovalec dirke za VN Italije v Mugellu. Družbo na stopničkah za zmagovalce sta mu delala Maverick Vinales in Danilo Petrucci.
Cal Crutchlow je prva prosta treninga pred nedeljsko dirko v Mugellu odpeljal najhitreje. Britanec se je na prvo mesto zavihtel s petnajstega, za njim pa sta se uvrstila Andrea Dovizioso in Jonas Folger. Vodilni v prvenstvu Maverick Vinales je v drugem treningu grdo padel, a se po daljšem premoru ob koncu vrnil na stezo z rezervnim motociklom.
Legendarni Doktor je židane volje in bo danes odšel iz bolnišnice.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija