MotoGP
Po dirkah v Austinu in Jerezu je Marc Marquez zmagal tudi na dirki za VN Francije v Le Mansu. Španec v dirki ni imel resnega tekmeca, saj sta Andrea Dovizioso in Johann Zarco zaradi lastnih napak odstopila že v prvem delu dirke. Do stopničk sta v Franciji prišla še Danilo Petrucci in Valentino Rossi.
Andrea Dovizioso je v Le Mansu podpisal novo dveletno pogodbo z moštvom iz Bologne. Po dolgih pogajanjih so se le dogovorili, tako da dirkač, ki je lansko prvenstvo končal na drugem mestu, zelo konkurenčen pa je tudi letos, v sezonah 2019 in 2020 ostaja rdeč.
Svetovni prvak ne ve, zakaj je danes na četrtem treningu sploh padel.
Andaluzijski Jerez po treh nastopih na čezmorskih dirkališčih ta konec tedna gosti prvo evropsko dirko. Petkova treninga je zaznamovala izenačenost dirkačev, saj je najboljše štiri ločila manj kot desetinka sekunde. Najhitrejši je bil Cal Crutchlow.
Marc Marquez je na dirkah za veliko nagrado Amerik v Austinu še naprej nepremagljiv.
Alex Rins je pred dirko v Austinu sporočil, da še vsaj dve sezoni ostaja član Suzukijevega tovarniškega moštva. Ponudba Japoncev je bila tako dobra, da je ni mogel zavrniti.
Johann Zarco si je v kvalifikacijah pred dirko za VN Francije v Le Mansu priboril najboljši štartni pložaj pred jutrišnjo dirko. Ob njem bosta v prvi štartni vrsti stala Marc Marquez, ki je zaostal desetinko sekunde, in Danilo Petrucci, ki je zaostal dve.
Bleda Rossijeva predstava na včerajšnji dirki je za Italijana vendarle prinesla nov mejnik, ki bo še lep čas nepremagljiv.
Svetovni podprvak, voznik Ducatija - Andrea Dovizioso, je pred dirko za VN Španije priznal, da se pogovarja s Hondo.
Avstrijci so pred nekaj urami sporočili, da so s Polom Espargarojem obnovili sodelovanje še za dve sezoni.
Najhitrejši s kvalifikacij Marc Marquez zaradi oviranja Mavericka Vinalesa današnje dirke za VN Amerik v Austinu ne bo začel s prvega štartnega mesta. Komisarji dirke so dogodek preučevali že med kvalifikacijami, nekaj po polnoči po našem času pa so Marqueza kaznovali s tremi štartnimi mesti pribitka, torej s štartom iz druge štartne vrste.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija