Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia slavil četrto zaporedno nedeljsko zmago
VN Nemčije - Dirka
Bagnaia slavil četrto zaporedno nedeljsko zmago
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.07.2024 16:18

Branilec naslova izkoristil veliko napako glavnega konkurenta za naslov Jorgeja Martina in prevzel vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima sedaj prednost 10 točk.

Matic Kovačič

Zmagovalec 30 krogov dolge preizkušnje razreda MotoGP v nemškem Sachsenringu je postal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je izkoristil padec predtem vodilnega dirkača ekipe Pramac Ducati Jorgeja Martina v prvem ovinku dva kroga pred koncem. Ob prečkanju ciljne črte je slavil s prednostjo 3.8 sekunde pred dirkačem ekipe Gresini Marcom Marquezom, ki se je do drugega mesta prebil po štartu iz začetnega trinajstega, s tretjim mestom pa je odličen dan za italijansko ekipo poskrbel njegov brat Alex, ki je ciljno črto prečkal pol sekunde za starejšim bratom. Oba brata Marquez pa sta postala prva po bratih Aoki leta 1997, ki sta na isti dirki stala na stopničkah.

Četrto mesto, sekundo za tretjim mestom, si je ob koncu preizkušnje zagotovil drugi tovarniški dirkač Ducatija Enea Bastianini, ki se je v zaključku dirke uspel prebiti pred Franca Morbidellija, ki je bil z Ducatijem ekipe Pramac tako na koncu peti, s šestim mestom pa je na nedeljskih dirkah do najboljše letošnje uvrstitve prišel dirkač ekipe Trackhouse Aprilia Miguel Oliveira, ki je bil tako najboljši predstavnik proizvajalca iz Noaleja.

Sedmo mesto si je v zadnjem krogu uspel pridirkati španski novinec Pedro Acosta iz ekipe Tech3 GasGas, ki je uspel v neposrednem dvoboju premagati dirkača ekipe Pertamina VR46 Marca Bezzecchija, ki je z osmim mestom prišel do najboljše uvrstitve po dirki v Jerezu, ter stanovskega kolega znotraj Pierer Mobility skupine, tovarniškega dirkača ekipe KTM Brada Binderja, ki se je moral zadovoljiti s končnim devetim mestom. Deseterico je tokrat zaključil drugi dirkač ekipe Trackhouse Aprilia Raul Fernandez v njegovi zadnji dirki na lanski izvedbi Aprilie RS-GP, saj bo že v naslednji dirki v Silverstonu dirkal z letošnjo verzijo.

Enajsto mesto si je kot najboljši predstavnik japonskih proizvajalcev zagotovil tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo, ki je cilj prečkal že več kot 17 sekund za zmagovalcem. Dvanajsto mesto si je zagotovil edini tovarniški dirkač Aprilie ta dirkaški vikend Maverick Vinales, trinajsto pa avstralski tovarniški dirkač ekipe KTM Jack Miller. Slednji je v zadnjem krogu za seboj uspel zadržati španskega dirkača ekipe Tech3 GasGas Augusta Fernandeza, ki je tako zaključil dirko kot štirinajsti, oba dirkača pa je ob koncu ločila manj kot desetinka sekunde. Zadnjo točko za petnajsto mesto si je v zadnjem krogu uspel pridirkati japonski dirkač ekipe LCR Honda Takaaki Nakagami in tako bil najboljši predstavnik drugega japonskega proizvajalca na nemški preizkušnji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija