Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaiin sprehod do zmage
VN Nizozemske - Sprint Dirka
Bagnaiin sprehod do zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.06.2024 17:11

Ducatijev tovarniški dirkač z novo dominantno predstavo vztrajno topi prednost v prvenstvu njegovega glavnega konkurenta Jorgeja Martina, ki sedaj znaša še 15 točk.

Matic Kovačič

Zmagovalec sobotnega sprinta razreda MotoGP v nizozemskem Assnu je z novo dominantno predstavo postal branilec naslova Francesco Bagnaia, ki je vsa vprašanja o zmagovalcu razrešil že z odličnim štartom, ob koncu dvanajst krogov dolge preizkušnje pa slavil s prednostjo 2.3s pred glavnim konkurentom v bitki za naslov Jorgejem Martinom, ki s svojim Ducatijem ekipe Pramac ni uspel slediti peklenskemu ritmu. Na tretjem mestu je tokrat z zaostankom 4.1s ciljno črto prečkal Apriliin tovarniški dirkač Maverick Vinales.

Četrto mesto si je kljub štartu iz začetnega enajstega mesta ob koncu pridirkal drugi Ducatijev tovarniški dirkač Enea Bastianini, na končnem petem mestu pa je kljub zelo slabem štartu in zaključku prvega kroga na mestih izven prve deseterice ob koncu preizkušnje zaključil Fabio Di Giannantonio in tako nadaljeval zanj letos izjemno konstantno sezono, v kateri se je do sedaj redno uvrščal na mesta med prvo osmerico. Šesto mesto je tokrat šlo v roke tovarniškega dirkača ekipe KTM Brada Binderja, ki je bil tokrat edini predstavnik avstrijskega proizvajalca med dobitniki točk.

Sedmo mesto si je v prvem dirkaškem vikendu s povsem novim agregatom, ki ga je Yamaha razvijala s pomočjo koncesij tekom dosedanjega dela sezone, kljub štartu iz trinajstega mesta zagotovil Fabio Quartararo, na končno osmo mesto je v zadnjih krogih padel dirkač ekipe Gresini Alex Marquez, potem ko se je v prvi polovici dirke vozil na četrtem mestu, zadnjo točko pa je za deveto mesto osvojil drugi dirkač ekipe Pramac Franco Morbidelli.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija