Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ekipa Pramac se seli k Yamahi
Prestop
Ekipa Pramac se seli k Yamahi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.06.2024 17:36

Italijanska ekipa s koncem sezone zaključuje sodelovanje z Ducatijem, ki je trajalo zadnjih 20 let.

Matic Kovačič

Yamahina želja imeti še dva motorja na štartni vrsti razreda MotoGP je prvič po letu 2022 izpolnjena. Pri japonskem proizvajalcu motorjev so po današnjih prostih treningih v nizozemskem Assnu sporočili, da so dosegli dogovor z italijansko ekipo Pramac pod vodstvom Paola Campinotija, s katero bodo pričeli sodelovanje v sezoni 2025 in bo trajalo vsaj naslednjih 7 let. Tako bo Pramac zadnji dve leti 1000 kubične ere in prvih pet let 850 kubične ere predstavljal podaljšek Yamahine tovarniške ekipe v razredu MotoGP.

Da so Paola Campinotija prepričali v zaključitev sodelovanja z Ducatijem, ki je trajalo od sezone 2005 dalje, so se pri Yamahi morali kar pošteno potruditi, saj so morali novemu odjemalcu zagotoviti identičen material kot ga bo uporabljala tovarniška ekipa, oba dirkača ekipe Pramac bosta pogodbeno vezana direktno na Yamaho, v njihovi garaži pa bo tudi številčna prisotnost Yamahinih inženirjev.

Znano je tudi, da bo tekom sodelovanja Pramac prevzel tudi Yamahino ekipo v razredu Moto2, ki jo zaenkrat še obvladuje ekipa Mastercamp VR46. Več podatkov o tem, kdaj naj bi do tega prišlo in o samem projektu nasploh bo znano v prihodnosti.

Ob podpisu novega sodelovanja so se takoj začela tudi ugibanja o novi dirkaški zasedbi, o kateri pa vsi vpleteni še niso želeli razkriti. Je pa že predtem Campinoti razkril, da naj bi bil blizu podpisa pogodbe z Fabiem Di Giannantoniem, poleg njega pa so se najbolj omenjala tudi imena Miguela Oliveire, tovarniškega dirkača ekipe BMW v razredu Superbike Topraka Razgatliogluja, še enega italijanskega veterana Andree Iannoneja, ki v prvenstvu Superbike dirka z Ducatijem, ter imeni španskih dirkačev razreda Moto2 Sergia Garcie in Alonsa Lopeza.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija