Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Espargarova sanjska sobota
VN Katalonije - Sprint Dirka
Espargarova sanjska sobota
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.05.2024 16:20

Izkušeni Katalonec v vikendu, v katerem je napovedal dirkaški pokoj ob koncu sezone, polu na kvalifikacijah dodal še zmago na Sprint preizkušnji.

Matic Kovačič

Zmagovalec Sprint dirke na razgreti in drseči stezi v Barceloni je po dvanajstih odpeljanih krogih postal tovarniški dirkač Aprilie Aleix Espargaro, ki je tako v zanj zelo emocionalnem vikendu ponovil lanski uspeh. Z drugim mestom je na preizkušnji zelo presenetil Marc Marquez, sploh ob dejstvu da je dirko pričel iz štirinajstega mesta, hkrati pa je dirkal tudi s poškodovanim motorjem, saj je že takoj na začetku izgubil eno izmed aerodinamičnih krilc. A to ga ni pretirano zmotilo, na koncu pa je za zmagovalcem Espargarom zaostal devet desetink sekund. Bronasto medaljo za tretje mesto si je na drugi domači dirki v sezoni pridirkal dirkač ekipe GasGas Pedro Acosta, ki si je tako privozil najboljše možno darilo za rojstni dan, saj je ravno danes dopolnil 20 let.

Kot četrti je skozi cilj pridirkal dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin in tako obdržal več kot udobno prednost v prvenstvu, ki sedaj znaša 37 točk, hkrati pa je premagal tudi neposrednega konkurenta v boju za tovarniški sedež pri Ducatiju Eneo Bastianinija, ki je skozi cilj pridirkal kot peti, 8 desetink za španskim dirkačem. Šesto mesto si je z zelo osamljeno vožnjo, saj je dirko zaključil 1.7s za Bastianinijem in koraj 4s pred skupino za njim, pridirkal dirkač ekipe Pertamina Enduro VR46 Fabio Di Giannantonio.

Tovarniški dirkač ekipe KTM Jack Miller je bil naslednji čez ciljno črto na končnem sedmem mestu v dirki, ki je za tovarniško ekipo avstrijskega proizvajalca imela izrazit grenak priokus. Avstralcu je v cilj sledil drugi tovarniški dirkač Aprilie Maverick Vinales na končnem osmem mestu, zadnjo točko pa je za deveto mesto osvojil drugi dirkač ekipe Valentina Rossija Marco Bezzecchi.

Omeniti velja še odstope Francesca Bagnaie in Brada Binderja v petem ovinku ter odstop Raula Fernandeza v desetem ovinku, vsi trije dirkači pa so odstopili medtem ko so na kratki sobotni preizkušnji vodili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija