Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Martinova dominacija na Sprint dirkah se nadaljuje
VN Francije - Sprint Dirka
Martinova dominacija na Sprint dirkah se nadaljuje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.05.2024 16:05

Martin z novo zmago prednost v prvenstvu povečal na 28 točk.

Matic Kovačič

Zmagovalec 13 krogov dolge Sprint preizkušnje na francoskem dirkališču Le Mans je postal španski dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, ki je vprašanje o zmagovalcu razrešil že na samem štartu in se konkurenci odpeljal na varno razdaljo. Na koncu je slavil s prednostjo 2.2s pred drugouvrščenim Marcom Marquezom, ki je navdušil s svojim štartom, saj se je iz začetnega trinajstega mesta v prvih nekaj ovinkih prebil do četrtega, na koncu pa izkoristil odstop Marca Bezzecchija in kazen Aleixa Espargara ter zaključil preizkušnjo kot drugi. Bronasto medaljo za tretje mesto si je tokrat pridirkal tovarniški dirkač Aprilie Maverick Vinales.

Slednji je za seboj uspel zadržati hitro bližajočega Eneo Bastianinija, ki se je iz začetnega enajstega mesta tako uspel prebiti do končnega četrtega, na petem mestu pa je kljub kazni dveh dolgih krogov zaradi prehitrega štarta dirko zaključil Aleix Espargaro in tako dopolnil ekipni uspeh Aprilie v sobotnem dogajanju. S šestim mestom je ponovno navdušil Pedro Acosta in nadaljeval odličen začetek sezone, v katerem je na čisto vsaki dirki osvojil točke.

Sedmo mesto si je na krajši preizkušnji uspel zagotoviti Fabio Di Giannantonio z Ducatijem ekipe Pertamina VR46, ki je za seboj v zadnjih krogih uspel zadržati napade Jacka Millerja, ki je bil s tovarniškim KTM-om na koncu osmi. Zadnjo točko je za deveto mesto osvojil španski dirkač ekipe Trackhouse Aprilia Raul Fernandez.

Sprint se je na slab način zaključil za branilca naslova Francesca Bagnaio, ki je odstopil zaradi tehničnih težav njegovega Ducatija. Enako usodo je doživel tudi Marco Bezzecchi, ki je padel medtem ko je dirkal na drugem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija