Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista do zmage v zadnjih krogih dirke
VN Nizozemske - Superpole Dirka
Bautista do zmage v zadnjih krogih dirke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.04.2024 12:47

Kratko dirko zaznamovala velika obraba pnevmatik in velike pridobitve in izgube štartnih mest za drugo daljšo dirko.

Matic Kovačič

Zmagovalec kratke, 10 krogov dolge preizkušnje, ki določa prve tri štartne vrste razreda Superbike za popoldansko drugi daljšo dirko, je postal tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je sicer preizkušnjo začel šele iz sedmega mesta. Zmagal je potem, ko je uspel izkoristiti težave s preveliko obrabo moštvenega kolega Nicola Bulege, ki je se moral ob koncu zadovoljiti s končnim drugim mestom, na tretjem mestu pa je tokrat zaključil Kawasakijev tovarniški dirkač Alex Lowes in zapolnil prvo štartno vrsto.

Še enkrat več je na četrtem mestu dirko zaključil avstralski dirkač GRT Yamahe Remy Gardner, ki se mu prve stopničke tako še vedno izmikajo, hkrati pa je dobil tudi interni Yamahin troboj, saj sta mu skozi cilj sledila oba tovarniška dirkača japonskega proizvajalca, Jonathan Rea je bil na koncu peti, Andrea Locatelli pa šesti.

Sam Lowes se je z Ducatijem ekipe MarcVDS v zadnjem krogu uspel prebiti na končno sedmo mesto in bo tako drugo današnjo dirko začel iz začetka tretje vrste, kjer bosta ob njem dirko pričela še oba tovarniška dirkača ekipe BMW, saj je bil domačin Michael van der Mark na koncu osmi, Toprak Razgatlioglu pa je po težavah s prekomerno obrabo pnevmatik preizkušnjo zaključil kot deveti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija