Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Spinelli slavil v kaotični dirki
VN Nizozemske - 1. Dirka
Spinelli slavil v kaotični dirki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.04.2024 12:39

Mladi Italijan tvegal z izbiro pnevmatik in moštvu Barni ob predčasni prekinitvi dirke pridirkal prvo zmago in hkrati postal sploh prvi debitant z zmago ob prvem nastopu.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve dirke razreda Superbike v Assnu je po 14 odpeljanih krogih in predčasni prekinitvi zaradi olja na stezi postal italijanski dirkač ekipe Barni Ducati Nicholas Spinelli, ki se je ob dežju tik pred začetkom dirke odločil za uporabo intermediate pnevmatik spredaj in zadaj, si v prvih krogih na še večinoma mokri stezi posledično pridirkal 25 sekund prednosti, ki se je do prekinitve zmanjšala na končnih 1.9s pred Tokrakom Razgatlioglujem s tovarniškim BMW-jem na drugem mestu in dve sekundi pred Ducatijevim tovarniškim dirkačem Alvarom Bautisto na tretjem, ki sta oba dirko začela s pnevmatikami za suho stezo.

S četrtim mestom je do najboljše uvrstitve v letošnji sezoni prišel avstralski dirkač ekipe GRT Yamaha Remy Gardner in bil tako najboljši predstavnik japonskega proizvajalca, hkrati pa je za seboj uspel zardžati tovarniškega dirkača Kawasakija Alexa Lowesa, ki je s petim mestom nadaljeval zelo vzpodbuden začetek sezone in Jonathana Reo, ki je s šestim mestom prišel do najboljše uvrstitve v letošnji sezoni, potem ko je prestopil iz tovarniške ekipe Kawasakija.

Prvi šesterici je tik za petami sledil ljubljenec domače publike in tovarniški dirkač ekipe BMW Michael van der Mark na sedmem mestu, medtem ko je z osmim mestom do najboljše uvrstitve v letošnjem začetku sezone prišel Scott Redding iz ekipe Bonovo BMW in izenačil najboljšo uvrstitev nemške ekipe v letošnjem letu do sedaj. Axel Bassani je z devetim mestom prišel do najboljše uvrstitve odkar je tovarniški dirkač Kawasakija, prvo deseterico pa je tokrat zaključil edini tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge.

Končno enajsto mesto je v zahtevnih razmerah osvojil drugi Ducatijev tovarniški dirkač Nicolo Bulega, ki pa je uspel zadržati vodstvo v skupnem seštevku, na končnem dvanajstem mestu je dirko zaključil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, kljub temu da je njegova eksplozija motorja poskrbela za rdečo zastavo. Končno trinajsto mesto je na svoj račun ob koncu dirke vpisal švicarski dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter, zadnje točke pa sta si razdelila dva britanska dirkača. saj je bil Tarran Mackenzie s Hondo ekipe Petronas MIE štirinajsti, Brad Ray iz ekipe MotoX Yamaha pa petnajsti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija