Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista šampionsko sezono zaključil z zmago
VN Španije - 2. Dirka
Bautista šampionsko sezono zaključil z zmago
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.10.2023 16:24

Zmagovalec je bil zaradi nespoštovanja meja steze v zadnjem ovinku zadnjega kroga odločen za zeleno mizo.

Matic Kovačič

Zmagovalec zadnje, 20 krogov dolge preizkušnje prvenstva Superbike v letošnji sezoni je postal novi stari svetovni prvak, dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je na koncu slavil s prednostjo 18 tisočink pred dirkačem Yamahe Toprakom Razgatlioglujem, ki je sicer skozi cilj pridirkal prvi, a zaradi vožnje izven meja steze v zadnjem krogu izgubil zmago. Vseeno pa je z drugim mestom v svojem zadnjem nastopu za Yamaho, kajti v sezoni 2024 bo dirkal za BMW, osvojil svoje jubilejne stote stopničke z japonskim proizvajalcem. Yamahino veselje je s tretjim mestom dopolnil švicarski novinec iz ekipe GRT Dominique Aegerter, ki je tako prišel do prvih stopničk na daljših preizkušnjah.

Ekipni uspeh ekipe GRT je s četrtim mestom in svojo najboljšo uvrstitvijo v prvenstvu Superbike dopolnil Avstralec Remy Gardner, ki je končal dirko pred Danilom Petruccijem, ki je sezono z Ducatijem ekipe Barni sklenil s petim mestom, medtem ko je zadnjo dirko v barvah tovarniške ekipe Ducatija Michael Rinaldi končal na končnem šestem mestu.

Nemec Philipp Oettl je potencialno zadnjo dirko v razredu Superbike, saj za sezono 2024 še ni znano kaj bo počel, za ekipo GoEleven Ducati končal na končnem sedmem mestu in pred Scottom Reddingom, ki je svojo zadnjo dirko za ekipo SMR zaključil na osmem mestu ter pred bodočim moštvenim kolegom Garrettom Gerloffom, ki je z BMW-jem ekipe Bonovo zaključil kot deveti. Prvo deseterico je z zaostankom točno desetih sekund za zmagovalcem zaključil drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli.

Axel Bassani je zadnjo dirko za ekipo Motocorsa Ducati pred selitvijo v tovarniško ekipo Kawasakija končal na končnem enajstem mestu, Michael van der Mark je sezono, sicer polno poškodb, sklenil z dvanajstim mestom in pred Xavijem Viergom, ki je bil kot boljši od tovarniških dirkačev Honde na koncu trinajsti. Tito Rabat je s tovarniškim Kawasakijem v ekipi Puccetti vikend sklenil s štirinajstim mestom, zadnjo točko pa je v potencialno zadnjem nastopu v Superbike razredu za petnajsto mesto osvojil Lorenzo Baldassarri z Yamaho.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija