Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rinaldi do prve zmage v sezoni
VN Aragonije - 1. Dirka
Rinaldi do prve zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.09.2023 18:18

V ekipi Aruba Ducati so bili po dirki grenko-sladki občutki, saj je vodilni v skupnem seštevku Alvaro Bautista po dveh padcih odstopil.

Matic Kovačič

Zmagovalec 18 krogov dolge prve dirke razreda Superbike v Aragonu je postal tovarniški dirkač Ducatija Michael Rinaldi, ki je do zmage prišel v res impresivnem slogu, saj je po počasnejšem začetku dirke za vodilnim dvojcem Razgatlioglu-Rea že zaostajal skoraj dve sekundi, a na koncu preizkušnje slavil s prednostjo 1.3 sekunde pred Razgatlioglujem z Yamaho, medtem ko je bil Rea s Kawasakijem z zaostankom skoraj treh sekund na koncu tretji.

Četrto mesto si je že kot ničkolikokrat v letošnji sezoni zagotovil drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli, s petim mestom pa je na dirki močno navdušil Danilo Petrucci iz ekipe Barni Ducati, če upoštevamo dejstvo, da je dirko zaradi padca na kvalifikacijah začel iz štiriindvajsetega mesta, medtem ko je s šestim mestom do letošnje najboljše uvrstitve v sezoni prišel Philipp Oettl iz ekipe GoEleven Ducati.

Sedmo mesto si je na prvi dirki uspel zagotoviti avstralski dirkač ekipe GRT Yamaha Remy Gardner, ki je seboj uspel zadržati dirkača ekipe Bonovo BMW Garretta Gerloffa, ki je bil z osmim mestom najboljši predstavnik nemškega BMW-ja. Dirkač ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani je prvo od treh španskih preizkušenj v tem vikendu uspel zaključiti na devetem mestu, deseto mesto pa si je kljub kazni dveh dolgih krogov zaradi prehitrega štarta zagotovil Hondin tovarniški dirkač Iker Lecuona.

Enajsto mesto si je kljub dirkanju s poškodbo hrbta uspel zagotoviti tovarniški dirkač BMW-ja Scott Redding, ki se je v zadnjem krogu uspel prebiti pred drugega Hondinega tovarniškega Xavija Viergeja, ki je ciljno črto tako prečkal kot dvanajsti. Reddingov moštveni kolega v ekipi Rokit BMW Michael van der Mark je dirko zaključil na končnem trinajstem mestu in pred drugim dirkačem ekipe Bonovo BMW Lorisom Bazom, ki je skozi cilj pripeljal tik za nizozemskim dirkačem na končnem štirinajstem mestu. Zadnjo točko si je tokrat zagotovil švicarski dirkač ekipe GRT Dominique Aegerter, ki dirka kljub poškodbi rame, ki jo je utrpel med dirkaškim vikendom v Magny Coursu.

Omeniti velja tudi oba padca vodilnega v skupnem seštevku Alvara Bautiste, ki je prvič padec po petih krogih, ko je že imel sekundo in pol prednosti pred najbližjimi zasledovalci, medtem ko je drugi padec, s katerim je tudi dokončno zaključil dirko, utrpel v zadnjem ovinku zadnjega kroga, ko je padel v boju z Lorisom Bazom za končno štirinajsto mesto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija