Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Druga zmaga v vikendu za Bautisto
VN Katalonije - Superpole Dirka
Druga zmaga v vikendu za Bautisto
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.05.2023 11:50

Dirko v zadnjih nekaj krogih popestril tudi dež.

Matic Kovačič

Zmagovalec 10 krogov dolgega Sprinta, ki določa prve tri štartne vrste za popoldansko drugo dirko, je zanesljivo dobil španski dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki ga tudi padanje dežja v zadnjih krogih ni ustavilo, da bi ob koncu slavil z udobno prednostjo več kot dveh sekund. Kaos zadnjih krogov sta najbolje izkoristila tovarniška dirkača Yamahe Toprak Razgatlioglu in Andrea Locatelli, ki sta se uspela prebiti na končno drugo in tretje mesto ter bosta tako zadnjo dirko tega vikenda začela iz prve štartne vrste.

Tik za stopničkami je na četrtem mestu zaključil Hondin tovarniški dirkač Iker Lecuona, ki je na štartno-ciljni ravnini za seboj uspel zadržati napad dirkača Kawasakija Alexa Lowesa, oba pa je na koncu ločila manj kot desetinka sekunde. Prvo šesterico in s tem zadnje mesto v drugi štartni vrsti si je uspel zagotoviti švicarski dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter.

Na sedmem mestu je kratko preizkušnjo zaključil Američan Garrett Gerloff, ki bo tako dirko začel iz začetka tretje štartne vrste, ob njem pa bosta popoldansko dirko začela še Michael Rinaldi, ki je s tovarniškim Ducatijem osvojil osmo mesto in drugi član tovarniške ekipe Honde Xavi Vierge po osvojitvi končnega devetega mesta.

Dirka se je na slab način končala za šestkratnega prvaka Jonathana Reo, ki je ob boju z Razgatlioglujem za končno drugo mesto v zadnjem krogu padel, tako da bo danes popoldan dirko začel iz desetega mesta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija