Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nova Bautistina dirkaška simultanka
VN Katalonije - 1. Dirka
Nova Bautistina dirkaška simultanka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.05.2023 17:45

Ducatijev dirkač nadaljuje svoj nezaustavljivi pohod na drugi zaporedni naslov prvaka.

Matic Kovačič

Deveta zmaga v desetih odpeljanih dirkah. S tem dosežkom se lahko po današnji zmagi na prvi daljši dirki v Barceloni pohvali Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, ki je na dirki slavil z neverjetno lahkoto, saj je ob koncu imel 8.8s prednosti pred zasledovalci, a je sama prednost tekom dirke znašala tudi več kot 10 sekund. Na končnem drugem mestu je po napetem boju v zadnjem krogu dirko zaključil Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu, na tretjem pa Kawasakijev dirkač Jonathan Rea, oba dirkača pa je na koncu ločilo le 63 tisočink sekunde.

Še tretjič letos je kot četrti dirko zaključil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, ki je za seboj uspel zadržati nalet izkušenega Švicarja Dominiqua Aegerterja, ki se je tako z Yamaho ekipe GRT uvrstil na končno peto mesto, medtem ko je prvo šesterico zaključil domačin v tovarniških barvah Honde Iker Lecuona in tako pozitivno začel vikend, od katerega si japonski proizvajalec obeta ogromno.

Na končnem sedmem mestu je po kazni dolgega kroga zaradi povzročitve padca drugega tovarniškega dirkača Ducatija Michaela Rinaldija med bojem za stopničke dirko zaključil dirkač ekipe Motocorsa Axel Bassani in se znašel v Hondinem sendviču, saj je osmo mesto na svoj račun vpisal drugi Hondin tovarniški dirkač Xavi Vierge. Z devetim mestom je vikend za ekipo Bonovo BMW začel ameriški dirkač Garrett Gerloff, prvo deseterico pa je zaključil dirkač ekipe Barni Ducati Danilo Petrucci.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še Avstralec Remy Gardner, ki je bil z drugo GRT Yamaho na enajstem mestu, dvanajsto mesto je na svoj račun vpisal nemški dirkač ekipe GoEleven Ducati Philipp Oettl, s trinajstim mestom je do svojih sploh prvih točk prišel mladi britanski dirkač ekipe MotoX Yamaha Bradley Ray, štirinajsto mesto si je zagotovil drugi dirkač ekipe Bonovo BMW Loris Baz, zadnjo točko pa je za petnajsto mesto osvojil malezijski dirkač ekipe MIE Petronas Honda Hafizh Syahrin.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija