Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista nazaj na zmagovalni poti
VN Indonezije - 2. Dirka
Bautista nazaj na zmagovalni poti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.03.2023 10:50

Skrajšana dirka prinesla veselje nekaterim dirkačem in novo veliko razočaranje drugim.

Matic Kovačič

Na 14 krogov dolgi drugi dirki, ki je bila originalno skrajšana po padcu Philippa Oettla in Michael van der Marka, ki je ob padcu utrpel zlom dveh prstov na levi roki, je postal Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, ki je tako slavil še petič v prvih šestih dirkah letošnje sezone. Na drugem mestu je zadnjo indonezijsko preizkušnjo zaključil Toprak Razgatlioglu na Yamahi, s tretjim mestom pa je španski dirkač tovarniške ekipe Honde Xavi Vierge prišel do svojih prvih stopničk v karieri dirkača prvenstva Superbike.

Na končnem četrtem mestu je dirko zaključil sicer dolgo vodilni drugi tovarniški dirkač Ducatija Michael Rinaldi, ki pa je v zadnjih dveh krogih storil enostavno preveč napak, da bi ostal na mestih, ki vodijo do stopničk. Peto mesto si je za zaključek dirkaškega vikenda zagotovil drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli, na šestem mestu pa je kot najboljši dirkač satelitskih moštev zaključil Danilo Petrucci iz ekipe Barni Ducati.

Visokoraslemu Italijanu sta skozi cilj sledila še dva člana satelitskih moštev, saj je bil Remy Gardner z Yamaho, potem ko je izpustil celotno sobotno dogajanje zaradi bolezni, ob pomoči odlične vožnje na koncu sedmi, Axel Bassani na Ducatiju pa osmi, tik za Avstralcem. Drugi tovarniški dirkač Honde Iker Lecuona je bil naslednji skozi cilj na devetem mestu, prvo deseterico pa je zaključil tovarniški dirkač BMW-ja Scott Redding.

Tik za Britancem je skozi cilj pridirkal njegov stanovski kolega in edini dirkač ekipe Bonovo BMW Garrett Gerloff, dvanajsto mesto je na svoj račun vpisal Gardnerjev moštveni kolega iz ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter, šele na trinajstem je ponovno slabo dirko za Kawasaki zaključil edini preživeli tovarniški dirkač Alex Lowes, saj je Jonathan Rea pet krogov pred koncem padel in odstopil, zadnje točke pa sta si razdelila Lorenzo Baldassarri z Yamaho na štirinajstem mestu in Hafizh Syahrin na končnem petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija