Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu dobil kaotičen sprint
VN Indonezije - Superpole dirka
Razgatlioglu dobil kaotičen sprint
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.03.2023 10:01

Dirko zaznamovala odstop Bautiste in poškodba Lorisa Baza.

Matic Kovačič

Na trenutke zelo kaotično 10 krogov dolgo Superpole dirko, ki je doživela dva štarta, je dobil tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu in tako odprl svoj zmagovalni račun v letošnji sezoni. Ekipni uspeh Yamahe je z drugim mestom dopolnil njegov moštveni kolega Andrea Locatelli, na končnem tretjem pa je zaključil tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, ki je najprej povzročil ponovitev dirke, saj se je zapletel v padec z Lorisom Bazom in Danilom Petruccijem, v ponovljeni dirki pa se še enkrat nenamerno zapletel z dirkačem ekipe Bonovo BMW Bazom, ki je dirko predčasno končal z zlomljeno desno nogo.

A tudi za prvimi tremi ni bilo bistveno bolj mirno, saj je na končnem četrtem mestu zaključil Lowesov moštveni kolega Jonathan Rea, ki se je v boju za pozicijo zapletel z dirkačem Ducatija Alvarom Bautisto, ki je na koncu padel in prvič letos dirko predčasno končal. Na končnem petem mestu je preizkušnjo zaključil najboljši dirkač med člani privatnih ekip Axel Bassani, šesto mesto in zadnje mesto v drugi štartni vrsti pa si je pred drugo daljšo dirko zagotovil Hondin tovarniški dirkač Xavi Vierge.

Edini preživel tovarniški dirkač Ducatija v tej dirki Michael Rinaldi je dirko zaključil na končnem sedmem mestu in bo tako popoldansko dirko pričel iz začetka tretje štartne vrste, kjer mu bosta družbo delala tudi tovarniška dirkača ekipe BMW Michael van der Mark in Scott Redding, ki sta si z osmim in devetim mestom razdelila zadnje točke, ki so bile na voljo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija