Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Druga zmaga za Bautisto
VN Avstralije - Superpole dirka
Druga zmaga za Bautisto
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.02.2023 10:46

Španec skupaj s moštvenim kolegom Michaelom Rinaldijem poskrbel za prvo dvojno zmagoslavje Ducatija v letošnji sezoni.

Matic Kovačič

Zmagovalec Superpole dirke, ki je določila prve tri štartne vrste za daljšo drugo nedeljsko dirko, je postal tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista in tako nadaljeval svoj popoln štart v letošnjo sezono. Z drugim mestom je za obliž na rane prve dirke poskrbel njegov moštveni kolega Michael Rinaldi na tretjem mestu pa je dirko zaključil Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu.

Na četrtem mestu je 10 krogov dolgo preizkušnjo tokrat kot najboljši Kawasakijev dirkač zaključil Alex Lowes, ki se je uspel ubraniti napadov Yamahinega tovarniškega dirkača Andree Locatellija, ki je cilj prečkal kot peti, in Philippa Oettla, ki si je s šestim mestom zagotovil zadnje mesto v drugi štartni vrsti.

Drugi Kawasakijev tovarniški dirkač in šestkratni prvak Jonathan Rea si je s samo sedmim mestom zagotovil mesto na začetku tretje štartne vrste, zadnje točke in zadnji dve mestu poleg Ree pa sta si z osmim in devetim mestom zagotovila Iker Lecuona na Hondi in Axel Bassani na Ducatiju.

Omeniti velja tudi padec obeh dirkačev ekipe GRT Yamaha Remyja Gardnerja in Dominiqua Aegerterja, ki ga je nekaj krogov pred koncem zakrivil avstralski dirkač. Slednji bo zaradi neodgovorne vožnje med drugo daljšo dirko moral odslužiti kazen dolgega kroga.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija