Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu slavil zmago, Bautista pa osvojeno prvenstvo
VN Indonezije - 2. Dirka
Razgatlioglu slavil zmago, Bautista pa osvojeno prvenstvo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.11.2022 09:56

Drugo mesto je bilo dovolj, da so pri Ducatiju lahko en dirkaški vikend pred koncem sezone začeli slaviti prvi osvojeni naslov po dolgih 11 letih čakanja.

Matic Kovačič

Zmagovalec druge daljše, 21 krogov dolge dirke, ki je potekala na razbeljenem, več kot 60 stopinj razgretem asfaltu steze v Indoneziji, je ponovno postal Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu. A kljub zmagi ni imel pretiranih razlogov za zadovoljstvo, saj je Alvaro Bautista na Ducatiju z drugim mestom storil dovolj, da je osvojil njegov prvi naslov prvaka v razredu Superbike in Ducatijevega prvega po enajstih letih čakanja, le teden dni potem, ko so še daljšo sušo pri italijanskem proizvajalcu prekinili v razredu MotoGP. Na tretjem mestu je dirko zaključil tretji član dominantne trojice v letošnji sezoni, Kawasakijev tovarniški dirkač Jonathan Rea.

S četrtim mestom je odličen ekipni uspeh Yamahe potrdil drugi tovarniški dirkač Andrea Locatelli, s petim mestom je Axel Bassani z Ducatijem potrdil status v letošnji sezoni najboljšega dirkača satelitskih moštev, prvo šesterico pa je zaključil tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding in dirko tako končal tam kjer jo je tudi začel.

Tik za njim se je na sedmo mesto uvrstil Hondin tovarniški dirkač Xavi Vierge, kar je bilo zelo pomembno za japonskega proizvajalca, saj se Honda in BMW trenutno še borita za končno četrto mesto med konstruktorji, pred zadnjim vikendom sezone pa Japonce in Nemce ločijo le tri točke. Končno osmo mesto si je v zadnji indonezijski dirki zagotovil Garrett Gerloff z Yamaho ekipe GRT, deseterico pa sta zaključila tovarniška dirkača Kawasakija Alex Lowes na devetem mestu in Ducatija Michael Rinaldi na končnem desetem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija