Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
McPhee slavil emocionalno zmago
Moto3 Sepang - Dirka
McPhee slavil emocionalno zmago
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.10.2022 07:19

Izkušeni Škot se v Valencii poslavlja od razreda Moto3, ker je za najšibkejši razred postal prestar.

Matic Kovačič

17 krogov dolgo dirko razreda Moto3, ki se je odločila v zadnjem ovinku, je na presenečenje mnogih dobil izkušeni škotski dirkač tovarniške ekipe Husqvarne John McPhee, ki je sicer dirko pričel šele iz dvaindvajsetega mesta. Ekipni uspeh ekipe je z drugim mestom dopolnil japonski dirkač Ayumu Sasaki, na tretjem mestu pa je tokrat zaključil član ekipe Aspar Sergio Garcia.

Tik za prvo trojico so se skozi cilj zvrstili Jaume Masia na četrtem mestu, Diogo Moreira na petem mestu in Dennis Foggia na končnem šestem mestu, ki je bil še dva ovinka pred koncem dirke na vodilnem mestu. Prvo šesterico pa so na koncu ločile manj kot štiri desetinke sekunde.

Za prvo šesterico se je na končno sedmo mesto uvrstil španski dirkač Dani Holgado, ki je skozi cilj vodil novo večjo skupino, saj so se tik za njim zvrstili še Ryusei Yamanaka na osmem mestu, Ivan Ortola na devetem mestu in Deniz Oncu, ki je zaključil prvo deseterico na predzadnji dirki sezone.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še Xavi Artigas na enajstem mestu, novi svetovni prvak Izan Guevara je po napaki in skorajšnjem padcu v zadnjih krogih na koncu končal kot dvanajsti, Elia Bartolini je skozi cilj zapeljal kot trinajsti, zadnje točke pa sta si razdelila Andrea Migno na štirinajstem mestu in Adrian Fernandez na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija