Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu slavil še drugič
VN Francije - 2.Dirka
Razgatlioglu slavil še drugič
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.09.2022 17:02

Dirko sicer zaznamoval incident med Reo in Bautisto, ki se je končal z odstopom dirkača Ducatija.

Matic Kovačič

Zmagovalec druge daljše dirke prvenstva Superbike v francoskem Magny Coursu je postal tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki je sicer slavil že na dopoldanski Superpole dirki. Na drugem mestu je tokrat dirko zaključil Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi, še drugič pa je na tretjem mestu ta vikend zaključil Axel Bassani na še enem Ducatiju.

Še tretjič je na četrtem mestu v tem vikendu dirko zaključil tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, na petem mestu je dirko po kazni dolgega kroga zaradi povzročitve padca zaključil njegov moštveni kolega Jonathan Rea, prvo šesterico pa je tokrat zaključil tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding.

Sedmo mesto je ob koncu šlo v roke drugega Yamahinega tovarniškega dirkača Andree Locatellija, ki je za seboj uspel zadržati nalet ameriškega dirkača na Yamahi Garretta Gerloffa, ki je bil na koncu osmi. Loris Baz se je z njegovim BMW-jem od domače publike poslovil z devetim mestom, prvo deseterico pa je zaključil Iker Lecuona na tovarniški Hondi.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še Philipp Oettl na enajstem mestu, Lucas Mahias na dvanajstem mestu, Luca Bernardi na trinajstem mestu, Roberto Tamburini na štirinajstem mestu in Kohta Nozane na končnem petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija