Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista do osme zmage v sezoni
VN Francije - 1.Dirka
Bautista do osme zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.09.2022 17:57

Dirko zaznamovali veliki napaki glavnih Bautistinih konkurentov Topraka Razgatliogluja in Jonathana Ree.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve dirke prvenstva Superbike v francoskem Magny Coursu je postal tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je z osmo zmago letos in skupno štiriindvajseto v karieri izkoristil padca glavnih konkurentov Jonathana Ree, ki je ostal brez točk, in Topraka Razgatliogluja, ki je osvojil le nekaj točk. Na drugem mestu si je skupno jubilejne štiridesete stopničke v karieri pridirkal dirkač tovarniške ekipe BMW Scott Redding in ponovno potrdil velik napredek nemškega proizvajalca, s tretjim mestom pa je do drugih stopničk v karieri prišel dirkač Motocorsa Ducatija Axel Bassani.

Na končnem četrtem mestu je prvo od treh preizkušenj v tem dirkaškem vikendu zaključil tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, ki je večino dirke preživel v družbi zelo zagrizenega ameriškega dirkača Garretta Gerloffa, ki je s končnim petim mestom pokazal najboljšo predstavo v zadnjem obdobju. Prvo šesterico je tokrat zaključil Bautistin moštveni kolega Michael Rinaldi, potem ko je v zadnjih nekaj krogih uspel popraviti napako izleta v pesek, ki ga je iz boja za stopničke vrgel na rob deseterice.

Sedmo mesto si je v sicer slabem dnevu za tovarniško ekipo Yamahe zagotovil Andrea Locatelli, osmo in deveto mesto sta si ob prvem obisku steze zagotovila dirkača Ducatija Philipp Ottl in Honde Iker Lecuona, prvo deseterico pa je zaključil domačin Lucas Mahias na Kawasakiju.

Toprak Razgatlioglu se je po veliki napaki in padcu iz ozadja uspel prebiti do končnega enajstega mesta, dvanajsto mesto si je v prvi dirki po nizozemski preizkušnji v Assnu zagotovil Nizozemec Michael van der Mark na drugem tovarniškem BMW-ju, na končno trinajsto mesto je v zadnjih krogih dirke padel drugi tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge, kot štirinajsti je po padcu, ko je vozil na tretjem mestu, dirko zaključil še en domačin Loris Baz, zadnji dobitnik točk pa je tokrat postal dirkač ekipe Barni Ducati Luca Bernardi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija