Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lopez do čustvene zmage
Misano Moto2 - Dirka
Lopez do čustvene zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.09.2022 13:24

Španski dirkač ekipe Speed UP končal serijo 46 zaporednih zmag nemškega Kalexa.

Matic Kovačič

Zmagovalec 25 krogov dolge dirke razreda Moto2 je z odlično predstavo postal španski dirkač Alonso Lopez, ki je slavil sploh prvič v karieri v njegovi šele šesti dirki letos potem ko je v ekipi zamenjal Romana Fenatija, hkrati pa je znamki Boscoscuro pripeljal zmago po dolgih štirih letih čakanja. Na drugem mestu je tokrat dirko končal dirkač ekipe Pons Aron Canet, s tretjim mestom pa je dirkač ekipe Ajo Augusto Fernandez prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

S četrtim mestom je dirkač ekipe Aspar Albert Arenas uspel priti do rezultata kariere, na končnem petem mestu je ob izgubi vodstva v prvenstvu zaključil japonski dirkač Ai Ogura, na končno šesto pa se je v zadnjih krogih uspel prebiti Fernandezov moštveni kolega Pedro Acosta.

Tik za njim je skozi cilj pripeljal dirkač ekipe MarcVDS Tony Arbolino, par pa je na koncu ločila manj kot desetinka sekunde. Na osmem mestu je dirko zaključil Ogurin tajski moštveni kolega Somkia Chantra, deveto mesto si je zagotovil ameriški dirkač Joe Roberts, deseterico pa je še drugič zapovrstjo zaključil Jeremy Alcoba.

V dirki, ki jo je zaznamovalo veliko padcev, so se med dobitnike točk uspeli uvrstiti še Marcel Schrotter na enajstem mestu, Bo Bendsneyder na dvanajstem mestu, Barry Baltus na končnem trinajstem mestu, Cameron Beaubier se je iz ozadja prebil do končnega štirinajstega mesta, zadnjo točko pa je tokrat osvojil Alessandro Zaccone na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija