Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista do sedme zmage v sezoni
VN ÄŒeške - 1.Dirka
Bautista do sedme zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.07.2022 17:52

Španec z zmago Ducatiju pridirkal 1000. stopničke v prvenstvu Superbike.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve, na trenutke zaradi kapelj dežja kar kaotične 22 krogov dolge dirke razreda Superbike v češkem Mostu je postal tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je šele v zadnjih krogih uspel uiti konkurenci in je na koncu slavil s prednostjo 2 sekund pred konkurenco. Na drugo mesto se je v zadnjem krogu se je s precej grobim manevrom uspel prebiti tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, medtem ko je tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding kljub prehitevanju turškega dirkača uspel zadržati tretje mesto in je tako prišel do svojih prvih stopničk na daljši dirki v barvah nemškega proizvajalca, ki je v zadnjih tednih uspel narediti velik korak naprej.

Tik za stopničkami je na četrtem mestu končal dirko dirkač Kawasakija Jonathan Rea, ki je sicer za trenutek uspel v zadnjem krogu priti pred Reddinga, po boju slednjega z Razgatlioglujem za drugo mesto, a se je visokorasli Britanec uspel prebiti nazaj pred dirkača Kawasakija, ki ni več uspel napasti nazaj. S petim mestom je satelitski dirkač Ducatija poskrbel za nov odmeven rezultat in tako povrzroča čedalje večje preglavice pri vodilnih v vrstah Ducatija pri odločanju o tem, kdo bo Bautistin moštveni kolega v sezoni 2023. Prvo šesterico je z nekaj zelo spornimi in na trenutke precej nevarnimi manevri zaključil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli.

S sedmim mestom je za novo manjše razočaranje poskrbel drugi tovarniški dirkač Ducatija Michael Rinaldi, do končnega osmega se je v svoji debitantski dirki na češkem dirkališču uspel prebiti tovarniški dirkač Honde Iker Lecuona, na devetem mestu je slabo in zanj izjemno anonimno dirko zaključil drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, deseterico pa je zaključil ameriški dirkač GRT Yamahe Garrett Gerloff.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Loris Baz na enajstem mestu, njegov francoski rojak Lucas Mahias je bil dvanajsti, nemški dirkač Philipp Oettl je bil na koncu trinajsti, zadnje točke pa sta si razdelila Luca Bernardi s štirinajstim in Xavi Vierge s petnajstim mestom.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija