Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautistin sprehod do zmage
VN San Marina - 2. Dirka
Bautistin sprehod do zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.06.2022 17:19

Dirkač Ducatija z neverjetno hitrostjo v drugi polovici dirke do nove enostavne zmage.

Matic Kovačič

Zmagovalec druge, 21 krogov dolge dirke razreda Superbike v Misanu, ki je potekala na izjemno vročem asfaltu (temperatura se je dvignila do 57 stopinj Celzija) je postal dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je v drugi polovici dirke uspel zlomiti odpor konkurence, tako da je slavil s prednostjo več kot sedmih sekund pred zmagovalcem Superpole dirke Toprakom Razgatlioglujem, medtem ko se je na tretje mestu iz začetnega desetega uspel prebiti Bautistin moštveni kolega Michael Rinaldi.

Tovarniški dirkač Kawasakija Jonathan Rea se je tokrat moral zadovoljiti s četrtim mestom, potem ko ni uspel držati hitrega ritma Rinaldija pred seboj, na petem mestu je tokrat dirko zaključil dirkač Honde Iker Lecuona, na končno šesto pa se je uspel prebiti drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli.

Njegov mlajši rojak Axel Bassani je vikend zaključil na končnem sedmem mestu, sledila pa sta dva britanska dirkača, Alex Lowes s Kawasakijem je bil po kazni dolgega kroga na koncu osmi, Scott Redding z BMW-jem pa se je po izjemno slabem štartu uspel prebiti do končnega devetega mesta, medtem ko je deseterico zaključil Loris Baz na BMW-ju ekipe Bonovo.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Nemec Phillip Oettl, ki je kljub okrevanju po zlomu ključnice v Estorilu uspel priti do enajstega mesta, Roberto Tamburini se je kljub manjši tehnični težavi na njegovi Yamahi v ogrevalnem krogu uspel prebiti do dvanajstega mesta, trinajsto mesto je na svoj račun vpisal domačin iz ekipe Barni Ducati Luca Bernardi, zadnje točke pa sta si razdelila dirkača na BMW-jih, izkušeni Irec Eugene Laverty na štirinjastem mestu in Ukrajinec Ilya Mykhalchyk na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija