Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser še z drugo letošnjo zmago
MXGP Lombardija
Gajser še z drugo letošnjo zmago
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.03.2022 19:35

Druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je bila v Mantovi. Tim Gajser je v razredu MXGP slavil zmago, Jan Pancar pa je v razredu MX2 zasedel skupno 15. mesto.

Artur Švarc

Tim Gajser je v Italijo prišel po zmagi na uvodni dirki v Matterley Basinu. Sobotne kvalifikacije je opravil imenitno, saj si je privozil prvi štartni položaj.

"Letos je proga zelo drugačna, bolj trda kot prejšnja leta. Zato je bilo potrebno povsem drugače nastaviti motor, kot smo bili vajeni prej, ko je bila podlaga bistveno mehkejša," je povedal Gajser po kvalifikacijski dirki. Prvo vožnjo je začel z drugim mestom na prvi merilni točki. Pred slovenskega motokros šampiona se je zrinil samo Jorge Prado. Gajser je nato zbrano vozil za Špancem in čakal na primerno priložnost za napad. A Prado je vsekozi natančno in suvereno obvladoval zavoje ter skoke ritem sekcij na zahtevni progi, ki našemu motokros asu ni najbolj pri srcu, in Gajser je v cilj je pripeljal na drugem mestu. Z drugo vožnjo je Gajser začel podobno kot s prvo. Na prvem merilnem mestu je bil drugi za Jeremyjem Seewerjem. Toda sredi prvega kroga je Švicar storil napako in Gajser je prevzel vodstvo, ki ga do konca nato ni več izpustil iz rok, četudi se mu je vmes zopet primerila drobna napaka, zaradi katere je padel z motorja, a k sreči ni bila usodna. Zmaga v drugi vožnji mu je prinesla tudi zmago na dirki.

"Zelo težka dirka zaradi podlage, ki nam je povzročala preglavice pri nastavitvah. Pravzaprav smo uspeli dobro nastaviti motor šele za drugo vožnjo. Vesel sem tudi zaradi dobrih štartov, najbolj pomembno pa je da sem na drugi dirki sezone spet zmagal," je v boksu široko nasmejan pripovedoval Gajser, ki je med svetovno motokros elito v razredu MXGP vknjižil jubilejno trideseto zmago v karieri, skupaj s tistimi v razredu MX2 pa jih ima petintrideset. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo razreda MXGP ima Gajser zdaj pred drugouvrščenim Pradom dvanajst točk prednosti.

MXGP

1. vožnja: 1. Jorge Prado (ŠPA), 2. Tim Gajser (SLO), 3. Maxime Renaux (FRA), ...

2. vožnja: 1. Tim Gajser (SLO), 2. Maxime Renaux (FRA), 3. Brian Bogers (NIZ), ...

Skupno VN Lombardije: 1. Tim Gajser (SLO): 47, 2. Maxime Renaux (FRA): 42, 3. Jorge Prado (ŠPA): 39, ...

Skupno SP (2/20): 1. Tim Gajser (SLO): 94, 2. Jorge Prado (ŠPA): 82, 3. Maxime Renaux (FRA): 77,  4. Jeremy Seewer (ŠVI): 74, ...

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija