Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Febvre le še točko pred Gajserjem
MXGP - VN Garde
Febvre le še točko pred Gajserjem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.10.2021 19:11

Šestnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je potekala v Pietramurati. Na VN Garde sta slovenske barve branila Tim Gajser in Jan Pancar.

Artur Švarc

Pietramurata je še tretjič v tednu dni gostila najboljše motokrosiste, ki so se merili za točke svetovnega prvenstva. Slovenijo sta zastopala Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar, ki je vozil v razredu MX2. 

Napet boj za naslov svetovnega prvaka

Tim Gajser v kvalifikacijah ni bil povsem v ospredju, saj so mu namerili 6. čas. Štart prve vožnje se mu je relativno posrečil, saj je iz prvega ovinka prišel na šestem mestu, a pomembno je bilo, da sta za njim ostala glavna tekmeca Romain Febvre in Jeffrey Herlings. Dobro izhodišče za Gajserja je pomenilo ostre napade, pri katerih je prednjačil predvsem Febvre, ki je kar nekaj časa vršil pritisk na slovenskega motokros šampiona in ga nato prehitel, enako pa je potem uspelo tudi Herlingsu. Gajser se ni predajal. Boril se je do konca in ciljno črto prečkal na 4. mestu. Zmagal je Jeremy Seewer. Za Švicarjem sta se zvrstila Febvre in Herlings. Drugo vožnjo je Gajser začel na tretjem mestu na prvem merilnem mestu in nadaljeval odlično. Še pred koncem prvega kroga je bil v vodstvu in ga do konca ni več izpustil iz rok. Vožnjo je dobil, skupno na dirki pa je znova pristal na odru za zmagovalce na drugem mestu. Na najvišji stopnički za najboljše je sicer stal Seewer. V skupnem seštevku ima Febvre zdaj rdečo številko vodilnega, pred Gajserjem pa ima samo točko prednosti. Tretji Herlings za Francozom zaostaja tri točke.

Pancar z napakami, a vseeno do novih točk

Jan Pancar je v razredu MX2 v kvalifikacijah postavil 19. čas. Za štart prve vožnje si je izbral notranji del proge in iz prvega ovinka presekal merilni žarek na prvem merjenju prvega sektorja steze na 17. mestu. Vendar se mu je hitro primerila napaka in znašel se je na 27. mestu. To ga ni  potrlo, saj je nadaljeval agresivno in napadalno ter se prebijal naprej, kar mu je na koncu v cilju prineslo 20. mesto. Prvi je ciljno črto prevozil Rene Hofer. V drugo vožnjo se je Pancar podal zelo dobro, saj je na prvo merjenje časa pripeljal na 13. mestu, a je potem zdrsnil po lestvici ter ob koncu prvega kroga tekmece lovil z 19. mesta. Nadaljeval je brezkompromisno in dovolj odločno, da je prišel do novih točk svetovnega prvenstva. V cilj je namreč pripeljal na 16. mestu, kar mu je na dirki prineslo skupno 19. mesto. Skupaj je vknjižil šest novih točk za svetovno prvenstvo, v katerem je na 20. mestu. Zmago v drugi vožnji si je privozil Maxime Renaux, ki je dobil tudi dirko, in si dve preizkušnji pred koncem sezone že zagotovil naslov svetovnega prvaka v razredu MX2.

MXGP

1. vožnja: 1. Jeremy Seewer (Švi), 2. Romain Febvre (Fra), 3. Jeffrey Herlings (Niz), 4. Tim Gajser (Slo), ...

2. vožnja:  1. Tim Gajser (Slo), 2. Jeremy Seewer (Švi), 3. Romain Febvre (Fra), ...

Skupno VN Garde: 1. Jeremy Seewer (Švi) 47, 2. Tim Gajser (Slo) 43, 3. Romain Febvre (Fra) 42, ...

Skupno SP (16/18): 1. Romain Febvre (Fra): 614, 2. Tim Gajser (Slo): 613, 3. Jeffrey Herlings (Niz): 611, 4. Jorge Prado (Špa): 502, 5. Jeremy Seewer (Švi): 498, 6. Antonio Cairoli (Ita): 496, ...

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija