Dirkači

Zarco že podaljšal pogodbo
Zarco že podaljšal pogodbo
19.05.2017 18:48 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Francoz Johann Zarco je po štirih dirkah svoje krstne sezone v razredu MotoGP že podaljšal sodelovanje z moštvom Yamaha Tech3 in bo v njem tako ostal vsaj do konca sezone 2018.

Zarco je pred domačo dirko v Le Mansu šesti v prvenstvu in najbolje uvrščeni netovarniški dirkač. Dobre uvrstitve na prvih dirkah in predvsem odločno dirkanje, ki je pripeljalo do njih, so bile razlog za podaljšanje pogodbe. Francoz je lani z Yamaho Tech3 podpisal le enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. »Zelo sem vesel, da zdaj vem, da bom svojo izkušnjo razreda MotoGP v sezoni 2018 nadaljeval v moštvu Yamaha Tech3,« je ob tej priložnosti dejal Zarco. »Trenutno uživam v neverjenem začetku kariere v razredu, kjer sem se že ogromno naučil, zdaj pa mi je moštvo dalo samozavest za naslednje leto, kar je preprosto neverjetno. Zelo sem zadovoljen, a to je šele začetek in moram se še učiti in rasti, da se bom lahko redno boril za stopničke. Ko bom enkrat na takem nivoju, nameravam na njem ostati, kolikor dolgo bo to mogoče. V sezoni 2018 se pravila ne bodo spreminjala, zato bom imel za seboj sezono izkušenj, ki mi bodo gotovo pomagale priti na vrh,« je dodal Zarco.

»Novica je neverjetno dobra zame in za celotno ekipo, pozitivna pa je tudi za dirkanje po vsem svetu, še posebej v Franciji. Morda bi lahko še malo počakal z odločitvijo, a rekel mi je, da je v ekipi zadovoljen in je pripravljen z nami podaljšati še za eno sezono. Zelo smo ponosni, da nam Johann zaupa. Moštvu je že prinesel nekaj neverjetnih stvari, kot sta veliko navdušenje in veselje, povrnil pa nam je tudi nekaj ponosa. Prepričan sem, da najboljše šele pride, vseeno pa je to, kar je dosegel v prvih štirih dirkah, zares impresivno,« pa je bil ob podaljšanju pogodbe zadovoljen tudi šef ekipe Herve Poncharal.

Zarcov kolega v moštvu, Nemec Jonas Folger, ima v pogodbi prav tako člen za podaljšanje.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija