Dirkači

Z novim oklepom pol sekunde hitrejši
Z novim oklepom pol sekunde hitrejši
11.08.2017 11:51 Peter Košenina Peter Košenina

Jorge Lorenzo je novi Ducatijev aerodinamični oklep preizkusil na dirki v Brnu, v ponedeljek pa so ga na Češkem na testiranjih preizkušali še naprej. Zdaj Španec pravi, da je zaradi njega pol sekunde na krog hitrejši.

Čeprav je dirko končal šele na petnajstem mestu, ker njegov motocikel ni bil pravočasno pripravljen za menjavo, se Lorenzu zdi, da so v Brnu naredili dva koraka naprej. "Ključno je, da se približujem občutkom, ki sem jih imel na prejšnjem motociklu. Nisem še tam, a sem na dobri poti. Novi oklep mi daje več zaupanja v sprednji del motocikla. Zdaj je moja meja dlje, recimo da sem v vsakem krogu pol sekunde hitrejši," je pred dirko v Avstriji dejal Lorenzo.

Aerodinamični paket, ki so ga preizkusili v Brnu je le del večje spremembe oklepa, ki ga je Ducati homologiral, Danilo Petrucci pa preizkusil v Brnu v soboto. Pramacov dirkač je preizkušal še dodatek, ki je nameščen nižje na strani oklepa, a ta Lorenzu ni preveč všeč. Petrucci je cel oklep zavrnil in v nedeljo dirkal z običajnim. "Celotni oklep sem preizkusil šele na testiranjih, v dirki pa ne, ker smo vedeli, da ne prinese veliko. Da nekaj več oprijema, a ob tem izgubiš končno hitrost. Samo z zgornjim delom dosežeš 80 ali 90 odstotkov oprijema celotnega oklepa. Petrucci ga je na primer preizkusil, a zavrnil. Zanj je bil slabši. Odvisno je od načina, na katerega dirkaš. Če bi bil zanj boljši, bi ga uporabil, saj ni neumen," je podrobnosti pojasnil Lorenzo.

Andrea Dovizioso je oklep prvič preizkusil v ponedeljek po dirki v Brnu, treninge pred dirko v Avstriji pa je z njim začel in tako poskušal dobiti več podatkov o tem, kako vpliva na delovanje motocikla na stezi.   

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija