Nedeljski vodnik

VN Avstrije
VN Avstrije
13.08.2017 08:41 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Marc Marquez, Mattia Pasini in Gabriel Rodrigo so v treh razredih svetovnega prvenstva že drugič zapored osvojili najboljše štartne položaje, kar se ni zgodilo že vse od VN Amerik in VN Argentine leta 2014. Nekaj dodatnih statističnih podatkov, ki se navezujejo na današnjo dirko za VN Avstrije, si lahko preberete spodaj.

Marc Marquez bo tretjo zaporedno dirko začel z najboljšega štartnega položaja. Zadnjič je bil na treh ali več zaporednih dirkah na najboljšem štartnem položaju leta 2014. Prvič po sezoni 2014, ko je zmagal na prvih desetih dirkah, bo poskušal zmagati tretjič zapored.

Red Bull Ring v Avstriji je edino dirkališče v koledarju prvenstva, kjer Marquez v razredu MotoGP še ni zmagal.

Andrea Dovizioso bo dirko začel z drugega mesta, ki je njegovo najboljše v letošnji sezoni. Drugo dirko letošnje sezone začenja iz prve štartne vrste.

Jorge Lorenzo dirko začenja s tretjega mesta, kar je njegov drugi štart iz prve štartne vrste letos. Lansko dirko v Avstriji je končal na tretjem mestu in bil tako edini dirkač na stopničkah, ki ni dirkal z Ducatijevim motociklom.

Prvič po lanski dirki v Austinu sta se oba Ducaijeva tovarniška dirkača uvrstila v prvo štartno vrsto.

Najboljši Yamahin dirkač v kvalifikacijah je bil Maverick Vinales na četrtem mestu. Po prvem mestu v kvalifikacijah pred dirko v Mugellu je to njegov najboljši kvalifikacijski rezultat.

Danilo Petrucci je na petem mestu najboljši dirkač netovarniških moštev. Letos se je med prvih šest v kvalifikacijah uvrstil že petkrat.

Drugo štartno vrsto zaključuje Johann Zarco, ki je lani v Avstriji slavil v dirki razreda Moto2.

Valentino Rossi dirko začenja s sedmega mesta. Vremenska napoved za dirko je dobra, kar pa zanj ni nujno dobro, saj že vse od dirke v Austinu na suhi dirki ni osvojil stopničk.

Dani Pedrosa dirko začenja z osmega mesta. Na zadnjih osmih dirkah je šestkrat stopil na stopničke za zmagovalce. Red Bull Ring je edino dirkališče koledarja, na katerem Pedrosa v razredu MotoGP še ni stal na stopničkah za zmagovalce.

Deveto štartno mesto Cala Crutchlowa je njegovo najslabše po dirki v Kataloniji.

Z desetega mesta bo dirko začel Andrea Iannone, ki po dirki v Jerezu v kvalifikacijah še ni dosegel boljšega rezultata.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija