Vinales najhitrejši Vinales najhitrejši VN Nizozemske - 1.Trening
25.06.2021 11:11 Matic Kovačič

Španski dirkač Yamahe svoji vrtiljaku podobni sezoni dodal nov pomen.

Maverick Vinales je prvi prosti trening razreda MotoGP v Assnu končal na vrhu s časom 1:33.072. Pol Espargaro je svojo Hondo postavil na drugo mesto z zaostankom 0.111 sekunde, za tri različne znamke motorjev v prvi trojici pa je poskrbel Alex Rins, ki je z zaostankom 0.429 sekunde bil tretji.

Fabio Quartararo je s četrtim mestom in zaostankom 0.561 sekunde poskrbel za dve tovarniški Yamahi v prvi četverici, na peto mesto se je s svojim zadnjim krogom zavihtel Johann Zarco, ki je zaostal 0.815 sekunde, šesterico pa je v ključnem vikendu zanj zaključil Danilo Petrucci z zaostankom 0.867 sekunde.

Z zaostankom 0.921 sekunde se je Aleix Espargaro kot najhitrejši Apriliin dirkač uvrstil na sedmo mesto, tik pred osmega Takaakija Nakagamija, ki je za Špancem pred seboj zaostal le 11 tisočink sekunde, hkrati pa je bil 44 tisočink hitrejši od devetega Marca Marqueza, ki je v zadnjih nekaj minutah preizkusil nov Hondin okvir. Deseterico je zaključil Lorenzo Savadori na drugi tovarniški Aprilii z zaostankom 1.026 sekunde.

Omeniti velja tudi predstavo Američana Garretta Gerloffa, ki je svoj prvi prosti trening v razredu MotoGP na dirkališču v Assnu končal na zadnjem mestu, za vodilnim pa je zaostal 2.889 sekunde.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam