Tretja dirka, tretji pole za Lowesa Tretja dirka, tretji pole za Lowesa VN Portugalske Moto2 - Kvalifikacije
17.04.2021 17:46 Matic Kovačič

Tudi na tretjem dirkaškem vikendu sezone so sobotne kvalifikacije minile v znamenju Sama Lowesa.

Kvalifikacije pred nedeljsko 23 krogov dolgo portugalsko preizkušnjo je s časom 1:42.901 dobil trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku Sam Lowes in uspel obdržati popoln kvalifikacijski izkupiček v letošnji sezoni. Remy Gardner je z zaostankom 23 tisočink osvojil drugo mesto in poskrbel, da se je tudi ob prihodu na evropska dirkališča nadaljeval britansko-avstralski šov, ki trenutno skrbi za največ zanimanja v srednjem tekmovalnem razredu. Zadnje mesto v prvi štartni vrsti je osvojil Španec Xavi Vierge.

Četrto mesto in s tem začetek druge štartne vrste si je zagotovil hitri japonski novinec Ai Ogura in potrdil, da predvsem predstava v drugem katarskem vikendu ni bila preblisk, medtem ko sta se Marco Bezzecchi in Augusto Fernandez uvrstila na peto ter šesto mesto.

Sedmi je kvalifikacije končal Albert Arenas, ki je bil najhitrejši dirkač ki ne sedi na motorju znamke Kalex, osmi in na sredini tretje vrste je zaključil Joe Roberts, ki pa se je tudi znašel v sendviču obeh dirkačev ekipe Aspar, saj je bil deveti Aron Canet.

Tokrat se je s desetim mestom moral zadovoljiti Raul Fernandez, kateremu bosta v četrti vrsti družbo delala Tajec Somkiat Chantra in Fernandezov rojak Hector Garzo. Iz pete vrste bodo štartali Cameron Beaubier, Jake Dixon in Niccolo Bulega, iz šeste pa se bodo pognali Bulegin moštveni kolega Fabio Di Giannantonio, Marcos Ramirez, ki po predstavi zjutraj na FP3 s samo sedemnajstim mestom na kvalifikacijah ne bo mogel biti zadovoljen, in še četrti novinec Yari Montella, ki je zasedel zadnje mesto v drugi kvalifikacijski skupini.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam