Motosport
Tim Gajser je na današnji dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP z dvema vrhunskima vožnjama osvojil Veliko nagrado Francije in tako drugič zapored ugnal svojega največjega tekmeca Antonia Cairolija.
Marc Marquez se je po začetnih krogih, ko so mu za vrat dihali Ducatiji, odpeljal naprej do tretje letošnje zmage.
Yamahino satelitsko moštvo je VN Francije začelo v slogu prejšnje dirke, Quartararo je dobil tudi prvi trening v Le Mansu.
Marc Marquez je po padcu na prejšnji dirki suvereno zmagal pred domačim občinstvom. Quartararo je svoj fantastični pole zaključil s tehnično okvaro.
Na prvem treningu prve evropske dirke sta na vrhu kraljevala Marc Marquez in Jorge Lorenzo. Valentino Rossi je bil le 18.
Maverick Vinales je na drugem treningu dosegel boljši čas od Marca Marqueza.
Konec tedna bo v francoskem kraju Saint-Jean-d'Angély sedma dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu. V razredu MXGP bosta nastopila Tim Gajser in Klemen Gerčar, v razredu MX2 pa Jan Pancar.
Kvalifikacije so minile v znamenju rahlega dežja, ki je presenetil nekatere dirkače.
Naš najboljši motokrosist Tim Gajser si danes na peti dirki sezone v svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MXGP za Veliko nagrado Lombardije v Mantovi kljub veliki borbenosti ni uspel privoziti pete zaporedne uvrstitve na zmagovalni oder.
Novinec v MotoGP, Fabio Quartararo, je osvojil svoj prvi pole v razredu pred moštvenim kolegom Francom Morbidellijem.
Marc Marquez je v Austinu končno uspel premagati samega sebe in ni zmagal še sedmič zapored.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija