Motosport
Na prvem treningu je Francoz postavil tudi rekord kroga.
Novi svetovni prvak svojo nepremagljivost nadaljuje tudi na Japonskem. Osvojil je novo zmago pred Quartararojem in Doviziosom.
Slovenska motokros reprezentanca je na Pokalu narodov, ki tradicionalno zaokroža sezono svetovnega prvenstva, zasedla 13. mesto.
Drugi trening je minil v znamenju treh Yamah. Vinales je končal pet stotink pred Rossijem in še enkrat toliko pred Quartararojem.
Vinales je osvojil najboljši štartni položaj, presenetljivi drugi je Pol Espargaro s KTM-om, spet ja se je iskrilo med Rossijem in Marquezom.
Slovenski motokros as Tim Gajser je imel na predzadnji dirki sezone za svetovno prvenstvo obilo smole. Padci, k sreči brez poškodb, so ga stali boja za najvišja mesta na Veliki nagradi Turčije.
Svetovni prvak je dobil tudi Avstralijo, potem ko je v zadnjem krogu padel Vinales.
Začenja se vikend v Motegiju in prvi trening je dobil Vinales pred obema Petronas Yamahama.
Aktualni (in naslednji) svetovni prvak se je na štartu enostavno odpeljal naprej in osvojil še eno zmago pred Vinalesom in Doviziosom.
Na prvem treningu pred VN Aragonije je Marquez dobesedno osmešil konkurenco. Edini, ki je za njim zaostal manj kot dve sekundi, je bil z 1,6 sekunde zaostanka Vinales.
Drugi trening je minil v znamenju Yamah, na prvih petih mestih so se znašli vsi štirje dirkači.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija