Motokros
Švica bo ta vikend že petnajsta postaja za motokrosiste, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu. V kategoriji MXGP bo slovenska zasedba spet močnejša, točke bodo v Švici lovili trije tekmovalci: Tim Gajser, Peter Irt in Jernej Irt.
Tim Gajser bo jutrišnjo dirko začel s petega izhodišča, kvalifikacije je dobil Litovec Arminas Jasikonis.
V Kozarevcu, kraju v osrčju hrvaške Podravine, so se na fantastični naravni stezi na mehki peščeni in zemeljski podlagi najboljši slovenski in hrvaški motokrosisti pomerili na skupni dirki državnega prvenstva v motokrosu.
Tim Gajser bo nedeljsko dirko v francoskem Erneeju začel z 28. štartnega mesta.
Tim Gajser je tudi uradno potrdil, da bo v nedeljo tekmoval na dirki svetovnega prvenstva v Nemčiji.
V Kegumsu, v Latviji so motokrosisti tekmovali na sedmi dirki za svetovno prvenstvo.
Tim Gajser je na štirinajsti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu, v Belgiji, v elitni kategoriji MXGP osvojil enajsto mesto.
V Aguedi na Portugalskem bo ta vikend že dvanajsta dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu, na kateri bo Slovenijo v elitni kategoriji MXGP zastopal samo Tim Gajser.
Tim Gajser ta vikend ne bo nastopil na dirki v ruskem Orljonoku.
Prihajajoči vikend na dirki MXGP ne bo drugih Slovencev kot le svetovni prvak Tim Gajser.
Tim Gajser, ki je na dirki svetovnega prvenstva v Latviji minulo nedeljo, 7. maja, v drugi vožnji doživel hud padec in je bil prepeljan v bolnišnico, se je včeraj vrnil v Slovenijo. Po vrnitvi je v UKC Maribor opravil nadaljnje preglede, ki so, tako kot prvi pregled v Latviji, pokazali, da Gajser pri padcu k sreči ni utrpel nobenih zlomov.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija