Motokros
Šestnajsta dirka svetovnega prvenstva za motokrosiste, ki je bila na Finskem, je za svetovnega prvaka v razredu MXGP okronala Tima Gajserja.
Tim Gajser je bil na dirki za VN Pietramurate znova na odru za zmagovalce v razredu MXGP, Jan Pancar pa se je spet veselil novih točk v razredu MX2.
Enajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je bila v Teutschenthalu. Slovenijo sta v Nemčiji zastopala Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v razredu MX2.
Na Veliki nagradi Rusije, uvodni preizkušnji za točke svetovnega prvenstva v motokrosu, sta slovenska voznika Tim Gajser in Jan Pancar potrdila, da sta zelo dobro pripravljena na izzive nove sezone med svetovno motokros srenjo.
Šestnajsta dirka sezone svetovnega prvenstva je potekala v Pietramurati v Italiji.
Druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je spet prinesla drugo mesto Timu Gajserju, Jan Pancar pa se je veselil prve točke v sezoni
Druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je bila v Mantovi. Tim Gajser je v razredu MXGP slavil zmago, Jan Pancar pa je v razredu MX2 zasedel skupno 15. mesto.
Trinajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je bila v Španiji, za Slovenijo pa sta nastopila Tim Gajser in Jan Pancar.
Sedma dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je bila Kegumsu.
AMZS ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta in podeli priznanja najboljšim voznicam in voznikom v panogah pod svojim okriljem.
Motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so opravili z dvanajsto preizkušnjo sezone.