Motokros
Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu na Švedskem zmagal s predstavo, kakršnih smo bili od aktualnega svetovnega prvaka v elitni kategoriji vajeni pred letošnjo poškodbo.
Švica bo ta vikend že petnajsta postaja za motokrosiste, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu. V kategoriji MXGP bo slovenska zasedba spet močnejša, točke bodo v Švici lovili trije tekmovalci: Tim Gajser, Peter Irt in Jernej Irt.
Tim Gajser bo jutrišnjo dirko začel s petega izhodišča, kvalifikacije je dobil Litovec Arminas Jasikonis.
V Kozarevcu, kraju v osrčju hrvaške Podravine, so se na fantastični naravni stezi na mehki peščeni in zemeljski podlagi najboljši slovenski in hrvaški motokrosisti pomerili na skupni dirki državnega prvenstva v motokrosu.
Tim Gajser bo nedeljsko dirko v francoskem Erneeju začel z 28. štartnega mesta.
Tim Gajser je tudi uradno potrdil, da bo v nedeljo tekmoval na dirki svetovnega prvenstva v Nemčiji.
Motokrosisti počasi zaključujejo letošnjo sezono svetovnega prvenstva. Čakajo jih le še štiri dirke. Naslednja bo že ta vikend na Švedskem, kjer bodo tudi Tim Gajser, Peter Irt in Jernej Irt.
Tim Gajser je na štirinajsti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu, v Belgiji, v elitni kategoriji MXGP osvojil enajsto mesto.
V Aguedi na Portugalskem bo ta vikend že dvanajsta dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu, na kateri bo Slovenijo v elitni kategoriji MXGP zastopal samo Tim Gajser.
Tim Gajser ta vikend ne bo nastopil na dirki v ruskem Orljonoku.
Prihajajoči vikend na dirki MXGP ne bo drugih Slovencev kot le svetovni prvak Tim Gajser.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija