MotoGP
Jonas Folger je prek Twitterja sporočil, da za 2018 žal ne bo pripravljen.
Končana je 69. sezona prvenstva na dveh kolesih, na žalost z rekordnim številom nesreč.
Jorge Lorenzo je po dirki povedal, da moštvenih nasvetov ni upošteval, ker je raje pomagal moštvenemu kolegu, in če kdorkoli misli, da je igral umazano igro, o motoršportu nima pojma.
Andrea Dovizioso je s šesto zmago sezone ohranil svoj boj za naslov prvaka pri življenju. Na mokri stezi v Sepangu je premagal Jorgeja Lorenza in Johanna Zarca in svoj zaostanek za vodilnim Marcom Marquezom zmanjšal na 21 točk. Španec je dirko v Maleziji končal na četrtem mestu.
Dežna dirka za VN Japonske je prinesla nov dvoboj vodilnih dirkačev v svetovnem prvenstvu. Po tem, ko je velik del dirke vodil, je Marc Marquez prvo mesto izgubil v zadnjem krogu, Andrea Dovizioso pa si je priboril že peto zmago v letošnji sezoni.
Jack Miller bo po zlomu desne noge prisiljen izpustiti dirko za VN Japonske, ki bo v Motegiju na sporedu prihodnji teden. Avstralec se je poškodoval že v petek med treningom s trial motorjem blizu doma v Andori.
Nova sezona MotoGP je uradno odprta, saj so pri Ducatiju prvi predstavili motocikel z letnico 2018.
Svetovni prvak sezone 2017 v razredu MotoGP Marc Marquez je testiranja v Valencii končal z najboljšim časom obeh dni. Španec je uro pred koncem drugega dne odpeljal dva izjemno hitra kroga, ki se jima nihče ni mogel približati.
Marc Marquez je v zadnjih krogih dirke v Valencii z rešenim padcem poskrbel za dvig jesenske temperature, a po odstopu Andrea Doviziosa vseeno četrtič postal prvak razreda MotoGP. V dirki, v kateri se je sicer ves čas vozil v ospredju, ni pa bil deležen prevelike pozonosti, je zmagal Dani Pedrosa.
Dani Pedrosa bo jutrišnjo dirko za VN Malezije začel z najboljšega štartnega položaja. V razburljivih zadnjih minutah kvalifikacij so dirkači eden za drugim prevzemali vodstvo, Španec pa je bil na koncu najhitrejši. Iz prve štartne vrste bosta ob njem začela še Johann Zarco in Andrea Dovizioso, Marc Marquez pa bo štartal šele s sedmega mesta.
Danes zgodaj zjutraj, po našem času, so dirkači kraljevskega razreda MotoGP opravili s kvalifikacijami pred jutrišnjo dirko. Najboljši položaj si je v zadnjih trenutkih privozil Francoz Johann Zarco s poltovarniško Yamaho, medtem ko sta tovarniška dirkača Yamahe ostala daleč zadaj.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija