MotoGP
Sinoči je ves motociklistični svet pretresla novica, da je Nicky Hayden umrl zaradi poškodb, ki jih prejšnji teden utrpel v prometni nesreči. Šport je izgubil ambasadorja, kakršnega bi si želeli vsi – odločnega, predanega, neutrudnega, a hkrati ponižnega, poštenega in odkritega dirkača. Legendo.
Valentino Rossi po padcu v zadnjem krogu včerajšnje dirke v Le Mansu ni bil prepričan, zakaj je do njega sploh prišlo. Napaka ga je drago stala, saj je izgubil vodstvo v svetovnem prvenstvu in zdaj za vodilnim Vinalesom zaostaja 23 točk.
Dirka v Le Mansu je vsako leto ena najbolj nepredvidljivih v koledarju. Nekaj statističnih podatkov o njeni letošnji izvedbi si preberite v spodnjem vodniku.
Francoz Johann Zarco je po štirih dirkah svoje krstne sezone v razredu MotoGP že podaljšal sodelovanje z moštvom Yamaha Tech3 in bo v njem tako ostal vsaj do konca sezone 2018.
Nekdanji svetovni motociklistični prvak Nicky Hayden je bil med kolesarjenjem v Italiji udeležen v prometni nesreči.
Valentino Rossi je po slabi dirki v Jerezu priznal, da so tik pred štartom spremenili nastavitve motocikla, da bi poskušali zmanjšati vrtenje zadnje gume v prazno. Sprememba se je obrnila v njihovo škodo, saj je bila rezultat nasproten.
Po ekstremno hudi nesreči pred nekaj dnevi je Kentucky Kid izgubil bitko z življenjem. To so pred nekaj minutami sporočili iz bolnišnice.
Maverick Vinales, zmagovalec včerajšnje dirke v Le Mansu, pravi, da je pripravljen na Valentina Rossija v Mugellu. Italijan je na domačem dirkališču še posebej močan, tri zmage na petih dirkah letošnje sezone pa Vinalesu vlivajo samozavest, da je Doktorja tam sposoben premagati.
Jorge Lorenzo in Jack Miller sta se na petkovem srečanju varnostne komisije in dirkačev zapletla v prepir, po katerem je Španec Avstralca obtožil nesramnosti in nepazljivosti na stezi.
Petkova treninga pred dirko za VN Francije, ki bo v nedeljo v Le Mansu, je zaznamoval dež. Jutranji se je začel na mokri stezi, ki se je posušila šele v zadnjih minutah, popoldanskega pa so v dežju odlično odpeljali Ducatijevi dirkači. Med prvo šesterico so bili kar štirje.
Valentino Rossi je včerajšnja testiranja v Jerezu končal še slabše uvrščen kot nedeljsko dirko. Še naprej se je ukvarjal s težavami s slabim oprijemom, ki jih niso odpravile niti nove Michelinove gume.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija