MotoGP
Mokra dirka za VN San Marina in Riminijske riviere v Misanu je bila dolg test potrpežljivosti dirkačev, ki ga je dobil Marc Marquez. V prvem ovinku zadnjega kroga je prehitel do takrat vodilnega Danila Petruccija, Andrea Dovizioso pa je dirko končal na tretjem mestu.
Valentino Rossi je dober dan po operaciji zlomljene desne noge že zapustil bolnišnico v Anconi. Čeprav so zdravniki predvideli daljše bivanje na oddelku za poškodbe, se je dirkačevo stanje preko noči dovolj popravilo, da je lahko odšel v domačo oskrbo.
Iz Milana poročajo, da si je Doktor zlomil desno nogo.
Marquez bo dirko svetovnega začel s prvega mesta. V kvalifikacijah v Silverstonu je ugnal Valentina Rossija, tretji je bil domačin Cal Crutchlow.
Marc Marquez bo dirko za VN Avstrije začel z najboljšega štartnega položaja, čeprav so poznavalci pred avstrijskim koncem tedna v Spielbergu pričakovali premoč Ducatija. Veliko se niso zmotili, saj sta oba tovarniška dirkača rdečih kvalifikacije končala v prvi štartni vrsti.
Včeraj so iz moštva Pramac Ducati sporočili, da bo Jack Miller prihodnje leto v ekipi nadomestil Scotta Reddinga. Britanec dolgo ni ostal brez sedeža, saj naj bi se zanj odločila Aprilia, kjer prihodnje leto ne bo več Sama Lowesa.
Maverick Vinales bo jutrišnjo dirko za VN San Marina in Riminijske riviere začel z najboljšega štartnega položaja. Yamahin dirkač je v zadnjih trenutkih kvalifikacij premagal Andrea Doviziosa in Marca Marqueza. Španec je kvalifikacije končal v pesku.
Dr. Raffaele Pascarella, ki je danes ponoči operiral Valentina Rossija, napoveduje od trideset do štirideset dni okrevanja, preden bo devetkratni svetovni prvak spet pripravljen za dirkanje z motociklom razreda MotoGP.
Dorna je sporočila, da bo Tajska naslednja tri leta gostila motociklistično dirko za VN Tajske.
Andrea Dovizioso je zmagovalec dirke za VN Avstrije, potem ko je v zadnjem ovinku dirke odbil še zadnji napad Marca Marqueza. S Špancem sta se borila vso dirko, na koncu pa ju nista ločili niti dve desetinki sekunde.
Petkova treninga pred dirko za VN Avstrije na Red Bull Ringu v Spielbergu sta dobila Hector Barbera s satelitskim in Andrea Dovizioso s tovarniškim ducatijem. Spremenljive vremenske razmere so dirkačem povzročale veliko težav.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija