MotoGP
Valentino Rossi po koncu dirke ni skrival svoje jeze nad dogajanjem na dirki.
Jorge Lorenzo je v pogovoru za špansko televizijsko postajo Movistar TV poskrbel za dvig temperature v Ducatijevi garaži. Kolega v moštvu Andrea Doviziosa je obtožil spodkopavanja njegove morale.
Italijanski mediji v teh dneh poročajo, da so pri Ducatiju Andrei Doviziosu menda že ponudili zajeten kupček denarja, da bi z njimi ostal vsaj še dve sezoni.
Na prvi dirki sezone je Španec vpisal ničlo in s prstom odločno pokazal na svoj dirkalnik.
Dirkači razreda MotoGP so nocoj v Katarju začeli novo sezono. Po uri in pol dirkanja najbolje kaže Ducatijevim dirkačem, a predvsem na papirju, saj so ostali proizvajalci povsem blizu. Prvih deset dirkačev po prvem dnevu loči le dobre pol sekunde, tudi na drugem treningu pa je bil najhitrejši Andrea Dovizioso.
Tik pred začetkom nove sezone Motogp, iz Yamahe sporočajo, da Valentino Rossi pri njih ostaja tudi v sezoni 2019 in 2020.
Dirko za VN Argentine v razredu MotoGP je po kupu čudnih dogodkov, v katere je bil v glavnem vpleten Marc Marquez, dobil Cal Crutchlow. Ob njem sta na stopničkah stala še Johann Zarco in Alex Rins, ostala velika imena pa so ostala vsaj petnajst sekund za njimi.
Drugi trening v Termah de Rio Hondo je potekal na mokri stezi.
Francoz, ki je tudi na prvi dirki pokazal, da je iz pravega testa za nabiranje zmag, bi lahko že prihodnje leto sedel v sedlu tovarniške Honde. Vse kaže, da je dogovor, glede na bledo predstavo Španca, morda že zelo blizu.
Če ste se bali, da nova sezona dirkanja v razredu MotoGP ne bo tako zanimiva, kot je bila lanska, je strah odveč. Sodeč po prvi dirki, v kateri si je Andrea Dovizioso zmago zagotovil šele v zadnjem ovinku, bo še bolj razburljiva.
Začetek nove sezone, prvi časi – na vrhu Dovizioso pred Rossijem.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija