MotoGP
Andaluzijski Jerez po treh nastopih na čezmorskih dirkališčih ta konec tedna gosti prvo evropsko dirko. Petkova treninga je zaznamovala izenačenost dirkačev, saj je najboljše štiri ločila manj kot desetinka sekunde. Najhitrejši je bil Cal Crutchlow.
Marc Marquez je na dirkah za veliko nagrado Amerik v Austinu še naprej nepremagljiv.
Alex Rins je pred dirko v Austinu sporočil, da še vsaj dve sezoni ostaja član Suzukijevega tovarniškega moštva. Ponudba Japoncev je bila tako dobra, da je ni mogel zavrniti.
Pri Suzukiju menda razmišljajo, da bi prihodnje leto ob Rinsu zaposlili trkratnega svetovnega prvaka Lorenza.
Valentino Rossi meni, da je poskus Marca Marqueza po dirki, da se opraviči, le šala in narejen za medije.
Marc Marquez po današnji dirki meni, da ni storil ničesar narobe.
Avstrijci so pred nekaj urami sporočili, da so s Polom Espargarojem obnovili sodelovanje še za dve sezoni.
Najhitrejši s kvalifikacij Marc Marquez zaradi oviranja Mavericka Vinalesa današnje dirke za VN Amerik v Austinu ne bo začel s prvega štartnega mesta. Komisarji dirke so dogodek preučevali že med kvalifikacijami, nekaj po polnoči po našem času pa so Marqueza kaznovali s tremi štartnimi mesti pribitka, torej s štartom iz druge štartne vrste.
Dani Pedrosa se je pri padcu na dirki v Argentini poškodoval in bil takoj po vrnitvi domov operiran. Teden dni po operaciji se odpravlja v ZDA, kjer bo na dirki za VN Amerik poskušal dirkati.
Dani Pedrosa si je pri padcu v prvem krogu nedeljske dirke poškodoval desno zapestje. Po vrnitvi v domovino so ga operirali, ni pa še znano, ali bo lahko nastopil že na tretji dirki prvenstva, ki bo čez teden in pol v Austinu.
Cal Crutchlow je bil na novinarski konferenci po dirki v Argentini neizprosen do novinarjev, ki se je niso udeležili, ker so raje »iskali naslove pri drugih dirkačih«.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija