MotoGP
Marc Marquez je v zadnjih krogih dirke v Valencii z rešenim padcem poskrbel za dvig jesenske temperature, a po odstopu Andrea Doviziosa vseeno četrtič postal prvak razreda MotoGP. V dirki, v kateri se je sicer ves čas vozil v ospredju, ni pa bil deležen prevelike pozonosti, je zmagal Dani Pedrosa.
Dani Pedrosa bo jutrišnjo dirko za VN Malezije začel z najboljšega štartnega položaja. V razburljivih zadnjih minutah kvalifikacij so dirkači eden za drugim prevzemali vodstvo, Španec pa je bil na koncu najhitrejši. Iz prve štartne vrste bosta ob njem začela še Johann Zarco in Andrea Dovizioso, Marc Marquez pa bo štartal šele s sedmega mesta.
Danes zgodaj zjutraj, po našem času, so dirkači kraljevskega razreda MotoGP opravili s kvalifikacijami pred jutrišnjo dirko. Najboljši položaj si je v zadnjih trenutkih privozil Francoz Johann Zarco s poltovarniško Yamaho, medtem ko sta tovarniška dirkača Yamahe ostala daleč zadaj.
Včerašnja dirka v Aragoniji je prinesla tudi nekaj ostrih besed na račun Valentina Rossija, saj naj bi ta nespametno oviral Danija Pedroso.
Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa je prvi dan dirkanja na dirkališču Motorland Aragon končal na prvem mestu. Petek je zaznamoval dež, saj je bila med obema treningoma steza mokra.
Iz Yamahe sporočajo, da bo na Rossijevo Yamaho M1 na naslednji dirki v Aragonu sedel dirkač iz prvenstva WorldSBK.
Marc Marquez po prvem mestu na včerajšnjih kvalifikacijah tudi po ogrevanju pred zadnjo dirko prvenstva ostaja prvi favorit. Španec je bil na hladni stezi v Valencii najhitrejši, Andrea Dovizioso je zaostal dobre tri desetinke sekunde.
Dirkališče Phillip Island v Avstraliji je postreglo z dirko razreda MotoGP, kakršne letos še nismo videli. Po brezštevilnih menjavah dirkačev v vodstvu je Marc Marquez dirko v svojo korist odločil šele v zadnjih treh krogih, Valentino Rossi in Maverick Vinales pa sta si mesti na stopničkah zagotovila šele ob prečkanju ciljne črte.
Ducatijev tovarniški dirkač Andrea Dovizioso je prvi dan treningov v Motegiju končal na prvem mestu. Italijan v boju za naslov za Marcom Marquezom zaostaja šestnajst točk, do konca sezone pa so še štiri dirke. Oba dirkača sta bila v dežju povsem izenačena.
Marc Marquez je v Aragoniji s peto zmago v sezoni povečal svoje vodstvo v svetovnem prvenstvu, saj sta bila največja konkurenta za naslov Andrea Dovizioso in Maverick Vinales šele sedmi in četrti.
Valentino Rossi je danes popoldne na dirkališču v Misanu opravil daljši vzdržljivostni test, med katerim je odpeljal 20 krogov. O nastopu na nedeljski dirki v Španiji se bo odločil po jutrišnjem zdravniškem pregledu.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija