MotoGP
Marc Marquez si je v mokrih kvalifikacijah za dirko za VN Nemčije na Sachsenringu spet pridirkal najboljši štartni položaj. Kralj kvalifikacij na tem dirkališču je že neverjetnih osem let.
Po težavnem koncu tedna pred štirinajstimi dnevi v Barceloni, Yamahinim dirkačem v Assnu kaže veliko bolje. Maverick Vinales je bil prvi dan treningov krepko hitrejši od tekmecev, Jonas Folger pa je s satelitsko yamaho končal na drugem mestu.
Vročina in neverjetno slab oprijem sta na dirkališču v Barceloni poskrbela za izjemno zanimive kvalifikacije. Dani Pedrosa je na domačem dirkališču osvojil najboljši štartni položaj, Jorge Lorenzo je bil drugi, Danilo Petrucci pa tretji.
Dirka za VN Italije v Mugellu je vsako leto eden od vrhuncev sezone. Zahtevna steza in množice navijačev Valentina Rossija vsako leto dirki dajo poseben čar. Spodaj si preberite nekaj statističnih podatkov, povezanih z njo.
Pred uro je Valentino Rossi naredil zdravniški pregled in lahko v nedeljo nastopi.
Legenda MotoGP-ja, Valentino Rossi, je v bolnišnici na opazovanju.
Valentino Rossi je zmagovalec dirke za VN Nizozemske v Assnu. V dirki, na katero je v veliki meri vplivalo vreme, je ohranil mirno kri in zmagal prvič v letošnji sezoni. Ker je Maverick Vinales odstopil, je svetovno prvenstvo spet popolnoma odprto.
Iz moštva LCR Honda sporočajo, da so s Calom Crutchlowom podpisali podaljšanje sodelovanja še za dve leti.
Za dirkači razreda MotoGP so v Barceloni že trije prosti treningi. Hondina domačina Marc Marquez in Dani Pedrosa imata na spremenjeni stezi najmanj težav, česar pa ne bi mogli reči za Yamahin tovarniški par.
Maverick Vinales in Valentino Rossi sta v kvalifikacijah pred dirko v Mugellu nadaljevala tam, kjer sta v Le Mansu končala. Osvojila sta najboljši štartni mesti in jutri se nam obeta nadaljevanje boja med vodilnim dirkačem prvenstva in starim mačkom, ki za nameček na domači dirki nastopa poškodovan.
Nekaj dni pred VN Italije v Mugellu Doktor tarna, da še čuti bolečine padca z motokros motorjem.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija