MotoGP
Športni direktor Ducatija, Paolo Ciabatti, pravi, da bo moral Jorge Lorenzo 2019 sprejeti nižjo plačo, če še želi ostati v ekipi.
Novica še ni potrjena, a Hafizh Syahrin bi lahko postal prvi Malezijec, ki bo nastopal v razredu MotoGP. Syahrin bi moral letos nastopati v razredu Moto2, a nepričakovana vrnitev rojaka Zulfahmija Khairuddina v ekipo SIC Racing Team mu odpira vrata do sedeža Jonasa Folgerja v ekipi Yamaha Tech3.
Po dolgi zimi so se danes v malezijskem Sepangu začela prva testiranja pred novo sezono. Dan se je začel z dežjem, zato se prvih nekaj ur na stezi ni veliko dogajalo. Ko se je asfalt posušil, so moštva začela z resnim delom, po prvem od treh dni pa je bil najhitrejši Hondin dirkač Dani Pedrosa.
Jonas Folger je prek Twitterja sporočil, da za 2018 žal ne bo pripravljen.
Končana je 69. sezona prvenstva na dveh kolesih, na žalost z rekordnim številom nesreč.
Jorge Lorenzo je po dirki povedal, da moštvenih nasvetov ni upošteval, ker je raje pomagal moštvenemu kolegu, in če kdorkoli misli, da je igral umazano igro, o motoršportu nima pojma.
Včeraj so v Rimu predstavili električni motocikel za sezono 2019.
Trednevna testiranja moštev razreda MotoGP je na vrhu končal Ducatijev tovarniški dirkač Jorge Lorenzo, ki je odpeljal najhitrejši krog v zgodovini dirkališča v Sepangu. Hondina dirkača Dani Pedrosa in Cal Crutchlow sta na drugem in tretjem mestu zaostala dve desetinki sekunde.
Kolumbijec Yonny Hernandez bo na prvih letošnjih testiranjih, ki se v Sepangu začnejo v nedeljo, v ekipi Yamaha Tech3 dirkal namesto Jonasa Folgerja. Nemec je pred kratkim zaradi zdravstvenih težav odpovedal letošnje nastopanje v svetovnem prvenstvu razreda MotoGP.
Nova sezona MotoGP je uradno odprta, saj so pri Ducatiju prvi predstavili motocikel z letnico 2018.
Svetovni prvak sezone 2017 v razredu MotoGP Marc Marquez je testiranja v Valencii končal z najboljšim časom obeh dni. Španec je uro pred koncem drugega dne odpeljal dva izjemno hitra kroga, ki se jima nihče ni mogel približati.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija