MotoGP
Marquez bo dirko svetovnega začel s prvega mesta. V kvalifikacijah v Silverstonu je ugnal Valentina Rossija, tretji je bil domačin Cal Crutchlow.
Marc Marquez bo dirko za VN Avstrije začel z najboljšega štartnega položaja, čeprav so poznavalci pred avstrijskim koncem tedna v Spielbergu pričakovali premoč Ducatija. Veliko se niso zmotili, saj sta oba tovarniška dirkača rdečih kvalifikacije končala v prvi štartni vrsti.
Včeraj so iz moštva Pramac Ducati sporočili, da bo Jack Miller prihodnje leto v ekipi nadomestil Scotta Reddinga. Britanec dolgo ni ostal brez sedeža, saj naj bi se zanj odločila Aprilia, kjer prihodnje leto ne bo več Sama Lowesa.
Po mesecu dni počitnic motociklisti v Brnu začenjajo z drugim delom sezone. Spodaj si preberite nekaj statističnih podatkov, povezanih z današnjo dirko za VN Češke.
Prva polovica sezone prvenstva razreda MotoGP je za nami, v njej pa so bili vsi najboljši dirkači zmagovali, a tudi delali napake. Po devetih dirkah je prvenstvo izenačeno bolj kot katerokoli doslej.
Marc Marquez je še osmič zapored zmagal na dirki za VN Nemčije. V dirki razreda MotoGP se mu je po robu vso dirko postavljal domačin Jonas Folger, a na koncu Španca ni mogel streti. Dani Pedrosa je dirko končal na tretjem mestu.
Andrea Dovizioso je zmagovalec dirke za VN Avstrije, potem ko je v zadnjem ovinku dirke odbil še zadnji napad Marca Marqueza. S Špancem sta se borila vso dirko, na koncu pa ju nista ločili niti dve desetinki sekunde.
Petkova treninga pred dirko za VN Avstrije na Red Bull Ringu v Spielbergu sta dobila Hector Barbera s satelitskim in Andrea Dovizioso s tovarniškim ducatijem. Spremenljive vremenske razmere so dirkačem povzročale veliko težav.
Jack Miller bo prihodnjo sezono dirkal v Ducatijevi satelitski ekipi Pramac Ducati. Avstralčev prestop je bil v zraku vse poletje, zdaj pa je tudi uradno potrjen.
Marc Marquez bo jutrišnjo dirko za VN Češke v Brnu začel z najboljšega štartnega položaja. V tesnih kvalifikacijah je Valentina Rossija premagal za slabo, Danija Pedroso pa za dobro desetinko sekunde.
Dani Pedrosa je na zadnji dirki razreda MotoGP v Nemčiji petič letos stopil na stopničke za zmagovalce. To je v svoji karieri storil že 108. in se na lestvici najuspešnejših dirkačev na drugem mestu izenačil z Jorgejem Lorenzom. V kraljevem razredu je od obeh Špancev na stopničkah večkrat stal le Valentino Rossi.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija