MotoGP
Jorge Lorenzo je po zmagi v nedeljo povedal, da je njegova zgodba pri Ducatiju končana.
Da je partnerstva med Špancem in Ducatijem očitno bolj ali manj konec, navkljub zmagi v Mugellu, potrjuje tudi zelo glasne govorice, da naj bi Jorge Lorenzo v prihodnji sezoni lahko sedel za krmilo tovarniške Honde.
Suzukijev dirkač Andrea Iannone je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih pred dirko za VN Italije v Mugellu. Drugi prosti trening so morali zaradi Ducatijevih dirkačev dvakrat prekiniti. Prvič zaradi hudega padca Micheleja Pirra, drugič pa zaradi eksplozije motorja Andrea Doviziosa.
Andrea Dovizioso je v Le Mansu petkova treninga odpeljal najhitreje. Ducatijev dirkač je bil edini, ki se je spustil pod minuto in 32 sekund. Drugo mesto je zasedel Marc Marquez, tretji pa je bil Valentino Rossi.
Dirko za VN Španije v Jerezu je bolj kot zmaga Marca Marqueza zaznamoval padec Jorgeja Lorenza, Andrea Dovizioso in Danija Pedrose sedem krogov pred njenim koncem. Zaradi njega je Marquez spet prevzel vodstvo v prvenstvu.
Cal Crutchlow je v Jerezu osvojil svoj četrti pole position pred Pedroso in Zarcojem, pri čemer je postavil še nov rekord kroga.
Bilo je pričakovano, prestopi za 2019 so se danes zavrteli s svetlobno hitrostjo.
Jorge Lorenzo je po letu in pol spet zmagal na dirki razreda MotoGP. Španec je bil najboljši v Mugellu, kjer so množice italijanskih navijačev pričakovale zmago Valentina Rossija. Na koncu so se morali zadovoljiti s tretjim mestom.
Po dirkah v Austinu in Jerezu je Marc Marquez zmagal tudi na dirki za VN Francije v Le Mansu. Španec v dirki ni imel resnega tekmeca, saj sta Andrea Dovizioso in Johann Zarco zaradi lastnih napak odstopila že v prvem delu dirke. Do stopničk sta v Franciji prišla še Danilo Petrucci in Valentino Rossi.
Andrea Dovizioso je v Le Mansu podpisal novo dveletno pogodbo z moštvom iz Bologne. Po dolgih pogajanjih so se le dogovorili, tako da dirkač, ki je lansko prvenstvo končal na drugem mestu, zelo konkurenčen pa je tudi letos, v sezonah 2019 in 2020 ostaja rdeč.
Svetovni prvak ne ve, zakaj je danes na četrtem treningu sploh padel.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija