MotoGP
Včerašnja dirka v Aragoniji je prinesla tudi nekaj ostrih besed na račun Valentina Rossija, saj naj bi ta nespametno oviral Danija Pedroso.
Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa je prvi dan dirkanja na dirkališču Motorland Aragon končal na prvem mestu. Petek je zaznamoval dež, saj je bila med obema treningoma steza mokra.
Iz Yamahe sporočajo, da bo na Rossijevo Yamaho M1 na naslednji dirki v Aragonu sedel dirkač iz prvenstva WorldSBK.
Čeprav je bilo slišati govorice, da bi tovarniško Yamaho že na dirki v Misanu vozil Johann Zarco, se to ne bo zgodilo.
Devetkratni svetovni prvak, ki si je včeraj na treningu z enduro motorji zlomil nogo in je ponoči prestal zahtevno operacijo, se je že oglasil navijačem.
Andrea Dovizioso je zmagovalec dirke za VN Velike Britanije v Silverstonu. Ducatijev dirkač je zmagal že četrtič letos in spet prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. Na stopničkah za zmagovalce sta mu delala družbo Maverick Vinales in Valentino Rossi.
Marc Marquez je v Aragoniji s peto zmago v sezoni povečal svoje vodstvo v svetovnem prvenstvu, saj sta bila največja konkurenta za naslov Andrea Dovizioso in Maverick Vinales šele sedmi in četrti.
Valentino Rossi je danes popoldne na dirkališču v Misanu opravil daljši vzdržljivostni test, med katerim je odpeljal 20 krogov. O nastopu na nedeljski dirki v Španiji se bo odločil po jutrišnjem zdravniškem pregledu.
Mokra dirka za VN San Marina in Riminijske riviere v Misanu je bila dolg test potrpežljivosti dirkačev, ki ga je dobil Marc Marquez. V prvem ovinku zadnjega kroga je prehitel do takrat vodilnega Danila Petruccija, Andrea Dovizioso pa je dirko končal na tretjem mestu.
Valentino Rossi je dober dan po operaciji zlomljene desne noge že zapustil bolnišnico v Anconi. Čeprav so zdravniki predvideli daljše bivanje na oddelku za poškodbe, se je dirkačevo stanje preko noči dovolj popravilo, da je lahko odšel v domačo oskrbo.
Iz Milana poročajo, da si je Doktor zlomil desno nogo.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija