MotoGP
Marc Marquez na dirkališču Sachsenring ne pozna poraza. Danes je na dirki za VN Nemčije zmagal že devetič zapored, od tega šestič v razredu MotoGP. Dve tretjini dirke med dirkači ni bilo velikih razlik, v zadnjih desetih krogih pa je Španec uspel pobegniti zasledovalcem.
Valentino Rossi je povedal, da se zdi zadnja zmaga tovarniške Yamahe kot oddaljen spomin.
Jorge Lorenzo si je v kvalifikacijah pred jutrišnjo dirko za VN Katalonije v Barceloni priboril najboljši štartni položaj in očitno ohranil hitrost, ki mu je v Mugellu pred dvema tednoma prinesla zmago.
Bilo je pričakovano, prestopi za 2019 so se danes zavrteli s svetlobno hitrostjo.
Jorge Lorenzo je po letu in pol spet zmagal na dirki razreda MotoGP. Španec je bil najboljši v Mugellu, kjer so množice italijanskih navijačev pričakovale zmago Valentina Rossija. Na koncu so se morali zadovoljiti s tretjim mestom.
Po dirkah v Austinu in Jerezu je Marc Marquez zmagal tudi na dirki za VN Francije v Le Mansu. Španec v dirki ni imel resnega tekmeca, saj sta Andrea Dovizioso in Johann Zarco zaradi lastnih napak odstopila že v prvem delu dirke. Do stopničk sta v Franciji prišla še Danilo Petrucci in Valentino Rossi.
Marc Marquez je v zadnjem krogu kvalifikacij pred dirko za VN Nemčije na Sachsenringu osvojil nov najboljši štartni položaj in kvalifikacije tam končal na prvem mestu že devetič zapored. V zadnjih osmih letih je na Sachsenringu tudi zmagal.
Aktualni svetovni prvak razreda MotoGP Marc Marquez je v Assnu na Nizozemskem zmagal četrtič v letošnji sezoni. Zmago na osmi dirki prvenstva si je priboril šest krogov pred koncem, boj za drugo pa sta šele v zadnjem odločila Marquezova rojaka Alex Rins in Maverick Vinales.
Že nekaj časa je bolj ali manj jasno, da je The Maniac pri Suzukiju na izhodnih vratih, čeprav je na zadnjih dirkah pokazal dobre predstave. Ne glede na spremembo moštva, tudi v prihodnje ostaja v sedlu tovarniškega motocikla.
Svetovni prvak in vodilni v prvenstvu je danes v Spielbergu testiral dirkalnik F1.
Valentino Rossi bo jutrišnjo domačo dirko za VN Italije v Mugellu začel z najboljšega štartnega položaja. Kako mu je to uspelo, je verjetno jasno le njemu samemu, saj je bil najboljšim blizu le na tretjem prostem treningu, sicer pa se je vrtel okrog petega mesta. Jutri mu bosta družbo v prvi štartni vrsti delala Jorge Lorenzo in Maverick Vinales.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija