Redding do drugega pola v karieri Redding do drugega pola v karieri VN Argentine - Superpole
16.10.2021 17:54 Matic Kovačič

Ducatijev tovarniški dirkač se s predstavami ta vikend prav nič ne ozira na dejstvo, da do prihoda v Argentino steze sploh ni videl, kaj šele dirkal na njej.

Na kvalifikacijah razreda Superbike v argentinskem San Juanu se je najbolje odrezal Scott Redding, ki je tako uspel priti do svojega drugega najboljšega pole positiona v karieri. Na drugo mesto se je uvrstil Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu, s tretjim pa je izjemno presenetil Axel Bassani na poltovarniškem Ducatiju ekipe Motocorsa.

Oba tovarniška dirkača Kawasakija bosta začela iz druge vrste, saj sta bila Alex Lowes in Jonathan Rea na koncu četrti in peti, iz druge vrste pa bo pričel tudi drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli, tretjo vrsto pa bodo tvorili Michael van der Mark, Garrett Gerloff in Michael Rinaldi.

Leon Haslam se je s tovarniško Hondo uvrstil na začetek četrte vrste, kjer bosta dirko pričela tudi Isaac Vinales na poltovarniškem Kawasakiju in van der Markov začasni moštveni kolega Eugene Laverty, iz pete štartne vrste pa se bodo v 21 krogov dolgo dirko pognali Chaz Davies, domači up Leandro Mercado na satelitski Hondi in Alvaro Bautista na tovarniški Hondi.

Šesto štartno vrsto bodo sestavljali Samuele Cavalieri, Kohta Nozane in Tito Rabat, iz zadnje sedme pa bodo današnjo dirko pričeli Christophe Ponsson ter domača povabljenca Luciano Ribodino in Marco Solorza, ki oba nastopata za ekipo Pedercini Kawasaki.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam