Rabat bo v Jerezu menjal poškodovanega Martina Rabat bo v Jerezu menjal poškodovanega Martina Zamenjava
21.04.2021 12:37 Matic Kovačič

Pri ekipi Pramac so se po hujši poškodbi njihovega dirkača na Portugalskem za naslednjo dirko morali odločiti za zamenjavo.

Potem, ko je zaradi resnosti poškodb že kmalu po padcu postalo jasno, da bo Jorge Martin z veliko verjetnostjo bil prisiljen izpustiti dirko razreda MotoGP v Jerezu, je marsikdo pričakoval, da bo njegovo mesto v ekipi Pramac zasedel izkušeni Michele Pirro, ki sicer opravlja vlogo testnega dirkača pri Ducatiju.

A italijanska ekipa pod vodstvom Francesca Guidottija je s svojo odločitvijo poskrbela za kar manjše presenečenje, saj so se ob posvetu z vodilnimi možmi pri Ducatiju odločila proti koristenju Pirrovih uslug in se raje odločili za usluge Španca Tita Rabata, ki bo letos konec maja debitiral v razredu Superbike, kjer bo dirkal za ekipo Barni Ducati, predtem pa je zadnje štiri leta dirkal v razredu MotoGP za ekipi MarcVDS Honda in Avintia Ducati.

Tito Rabat se bo tako vsaj za eno dirko vrnil v razred MotoGP, ni pa izključeno da bi imel možnost nastopiti tudi na francoski preizkušnji, ki bo na sporedu sredi meseca maja.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam