Portugalske kvalifikacije Quartararu Portugalske kvalifikacije Quartararu VN Portugalske - Kvalifikacije
17.04.2021 16:14 Matic Kovačič

Yamahin tovarniški dirkač z odličnim krogom in nekaj sreče do najboljšega štartnega položaja za jutrišnjo dirko.

Iz prve kvalifikacijske skupine sta v drugo napredovala Marc Marquez in Joan Mir.

Kvalifikacije je sicer s časom 1:38.862 dobil Fabio Quartararo, ki je tako postavil tudi nov rekord steze v Portimau. Družbo v prvi štartni vrsti mu bosta ob štartu delala Suzukijev tovarniški dirkač Alex Rins in najhitrejši dirkač Ducatija Johann Zarco.

Iz druge štartne vrste se bodo v dirko pognali Jack Miller, Franco Morbidelli in povratnik po hudi poškodbi Marc Marquez, iz tretje pa bodo štartali Aleix Espargaro na Aprilii, Luca Marini kot najhitrejši novinec in branilec naslova Joan Mir. Četrto štartno vrsto bodo tvorili Miguel Oliveira, ki je kvalifikacije končal v pesku, Francesco Bagnaia, ki mu je najhitrejši krog in rekord steze vzelo nespoštovanje rumenih zastav, in Maverick Vinales, ki se je zaradi nespoštovanja meja steze moral zadovoljiti s dvanajstim štartnim mestom.

Za njimi v peti štartni vrsti najdemo dve Hondi v podobi Alexa Marqueza in Pola Espargaroja ter KTM-ovega tovarniškega dirkača Brada Binderja, mesta v šesti vrsti so si zagotovili Enea Bastianini, Valentino Rossi, ki je zagotovo pričakoval več kot samo sedemnajsto mesto, in Danilo Petrucci. Iz zadnje štartne vrste bodo dirko začeli Iker Lecuona, Lorenzo Savadori in Takaaki Nakagami, ki sicer zaradi posledic grdega padca na drugem prostem treningu v kvalifikacijah ni postavil časa.

 

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam