Dvojno sobotno japonsko slavje Dvojno sobotno japonsko slavje Moto3 Assen - Kvalifikacije
25.06.2022 13:50 Matic Kovačič

Tudi okrevanje po poškodbi ni ustavilo Ayume Sasakija na poti do drugega pola v karieri.

Na kvalifikacijah razreda Moto3 si je najboljši štartni položaj pred jutrišnjo dirko uspel zagotoviti japonski dirkač Husqvarne Ayumu Sasaki, ki sicer še vedno okreva po zlomu ključnice, na drugem mestu je zaključil njegov rojak in dirkač ekipe Leopard Honda Tatsuki Suzuki, zadnje mesto v prvi vrsti pa si je zagotovil zmagovalec zadnje dirke Izan Guevara iz ekipe GasGas.

Še en mladi Španec David Munoz je navdušil s četrtim mestom in uvrstitvijo v drugo štartno vrsto, kjer bosta ob njem dirko začela še izkušena Dennis Foggia in Jaume Masia, medtem ko bodo tretjo štartno vrsto tvorili dirkač ekipe Tech3 Adrian Fernandez, dirkač ekipe Sic58 Lorenzo Fellon in dirkač ekipe Prustel Xavi Artigas.

Avstralec Joel Kelso, izkušeni Škot John McPhee in španski novinec bodo dirko začeli iz četrte vrste, iz pete pa tretji Japonec v razredu Ryusei Yamanaka ter italijanska dirkača Stefano Nepa in Andrea Migno. Šesto štartno vrsto bodo sestavljali italijanski dirkač Riccardo Rossi, turški dirkač Deniz Oncu in drugi dirkač ekipe GasGas Sergio Garcia.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam