Dirkači

Dani Pedrosa po koncu sezone zaključuje dirkaško kariero
Dani Pedrosa po koncu sezone zaključuje dirkaško kariero
12.07.2018 16:20 Peter Košenina Peter Košenina, arhiv

Dirkač razreda MotoGP Dani Pedrosa je na posebni novinarski konferenci pred dirko za VN Nemčije na Sachsenringu sporočil, da bo po koncu sezone prenehal z dirkanjem. Španec je dejal, da ne dirka več z enako strastjo, kot je, zato je čas, da ta del življenja pusti za seboj.

»Sporočam, da prihodnje leto ne bom več dirkal v svetovnem prvenstvu. Imel sem veliko srečo, da sem postal dirkač, kar sem si kot otrok najbolj želel. Neverjetno je bilo biti član tako pomembne ekipe. Ponosen sem na to, kar sem dosegel. Bilo je veliko več, kot sem si na začetku upal želeti. Čeprav sem še imel možnosti za nadaljevanje z dirkanjem, jih nisem izkoristil, ker ne dirkam več z enakim žarom kot nekdaj. Zdaj bom imel v življenju druge prioritete. Zahvalil bi se vsem sponzorjem, ki so mi v teh dolgih letih stali ob strani, sodelavcem v moštvih in družini, ki je tudi danes tukaj,« je bil kratek Španec.

Po naslovu v 125-kubičnem razredu 2003 in dvema naslovoma v 250-kubičbnem 2004 in 2005, je bil Pedrosa ves čas del Hondine ekipe in vozil v ospredju, kljub številnim poškodbam, ki so večkrat ogrozile njegovo kariero.

Pedrosa je zbral 31 zmag in 112 stopničk v MotoGP, a zmanjkala mu je krona, naslov prvaka, drugi je bil v prvenstvu 2007 za Stonerjem in za Lorenzom 2010 in 2012.

2013 je v prvenstvu vodil, a se je na VN Nemčije poškodoval in na koncu prvenstva je bil le tretji, prvak pa je postal novinec in moštveni kolega Marc Marquez.

Letos Pedrosi ne gre po načrtih, po osmih dirkah je šele 12. in še vedno brez stopničk. Pedrosa je prispeval tudi k sedmim konstruktorskim naslovom Honde.

Njegova upokojitev bo zdaj odprla lov na preostalo mesto pri SIC Racingu, kjer je prvi voznik praktično že potrjen – to je Franco Morbideli.  V igri sta tako Bautista kot Smith, iz nižjega razreda pa se s sedežem spogledujeta Baldassarri in Quartararo.

Dani Pedrosa po koncu sezone zaključuje dirkaško kariero

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija