Bagnaia do novega pola Bagnaia do novega pola VN Nizozemske - Kvalifikacije
25.06.2022 17:00 Matic Kovačič

Tovarniški dirkač Ducatija do pola pričel z novim rekordom steze.

Jutrišnjo nizozemsko preizkušnjo razreda MotoGP bo iz najboljšega štartnega mesta začel tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je s časom 1:31.504 postavil tudi nov rekord steze v Assnu. Ob njem bosta 26 krogov dolgo preizkušnjo iz prve štartne vrste začela tudi Fabio Quartararo na Yamahi in Jorge Martin na tovarniškem Ducatiju ekipe Pramac.

Marco Bezzecchi se je z lanskim Ducatijem z novo odlično predstavo uspel uvrstiti na začetek druge vrste, kjer bosta dirko pričela še Aleix Espargaro in Bagnaiin moštveni kolega Jack Miller, medtem ko bodo tretjo štartno vrsto tvorili drugi Pramacov dirkač Johann Zarco, član tovarniške ekipe KTM Miguel Oliveira in član tovarniške ekipe Suzuki Alex Rins.

Oliveirin moštveni kolega Brad Binder bo dirko pričel iz začetka četrte štartne vrste, kjer bo imel družbo Mavericka Vinalesa na Aprilii in Takaakija Nakagamija na Hondi. Luca Marini, Joan Mir in Fabio Di Giannantonio bodo tvorili peto štartno vrsto, iz šeste pa se bodo v dirko pognali Enea Bastianini, Andrea Dovizioso in Stefan Bradl, ki bo na dirki edini dirkač Repsol Honde po predčasnem odstopu Pola Espargaroja zaradi bolečin v rebrih.

Remy Gardner, Franco Morbidelli in Alex Marquez bodo tvorili sedmo štartno vrsto, iz zadnje osme pa bodo dirko pričeli Lorenzo Savadori, Raul Fernandez in Darryn Binder.

 

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam