Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Začetek zvezdnega mita
Koncepti: Mercedes-AMG PureSpeed
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.05.2024 21:06

Mercedes-AMG bo novo znamko Mythos začel s konceptom na osnovi speedsterja Mercedes-AMG SL.

Artur Švarc Mercedes

Že leta 2022 je bilo napovedano, da bo Mercedes-Benz pripravil različico modela SL pod oznako Maybach, a to ni bil edini SL, ki se je šefom v Stuttgartu in oblikovalcu Gordonu Wegenerju podil po glavi. Pri Mercedesu so stopili na plin v iskanju velikih nišnih dobičkov in pripravili še podznamko Mythos ali mit po naše. Pod to oznako bodo nastajale ekskluzivne in po željah kupcev     narejene različice obstoječih modelov. 

Z najnovejšim konceptom Mercedes-AMG PureSpeed zdaj Nemci napovedujejo prvega iz te nove galaksije. Seveda so za to izkoristili največji bencinski dogodek tega vikenda, dirko Formule 1 v Monte Carlu, mestecu z največ na soncu popečene pregrešreno drage noblese.

Koncept Mercedes-AMG PureSpeed je, se razume, postavljen na osnovo modela SL, kar že na prvi pogled izdajajo tudi luči spredaj in zadaj. A vseeno je kirurški nož z oznako Mythos lepo zarezal v ostale dele zunanjosti. Dvosedežnik bo vozil brez običajnega vetrobranskega stekla in tudi značilne AMG-jeve Panamericana maske. Del me žarometoma je zapolnjen in odet v barvo odbijača, za hitro dihanje pa skrbijo nove odprtine v dnu sprednjega odbijača. 

Med posebnostmi, ki jih PureSpeed prinaša, če odštejemo, da nima sprednje šiše, je zaščitno lok, imenovan »halo« ali svetniški sij. Ta je prevzet iz Formule 1 in je že nekaj let glavna zaščita za hitre voznike v odprtem kokpitu, kar nekajkrat pa je že rešil tudi življenja dirkačev. Zaščitno vzdolžni lok je potem podaljšan vse do konca kabine in ob varnosti deluje tudi zelo »dirkaško«.

Za obema sedežema so zaščitni loki za oba potnika, podalšani v izbokline, ki se zlivajo v zadek avtomobila. Za poznavalce več kot očiten izvor navdiha pri legendarnem modelu 300 SLR. Ta del tudi pokriva prostor, kjer je v običajnem SL-u majhna zadnja klop. S takim zaključkom ima ta posebni SL precej višji zadnji del kot njegov osnovni in običajni brat. 

Mercedes-AMG PureSpeed bo na voljo v dveh barvah in je tudi fanatično okrenčljan s številnimi aerodinamičnimi pripomočki, narejenimi iz karbona. Pri Mercedesovi AMG delavnici so povedali, da so navdih dobili pri spojlerju in krilcu hiperšportnika One. 

In ja, avto bo šel v proizvodnjo prihodnje leto, narejenih pa bo vsega 250 primerkov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs23.05.2024 21:27
Ha, očitno pelje odlično. Tudi če odštejemo, da nima sprednje šiše, je zaščitno lok.
SimonsenPlus24.05.2024 06:16
Zadaj izgleda kot bi ga zajel požar in bi ga že pogasili…
miata.knight24.05.2024 09:09
Izgleda, kot da je lok nižji od obeh vrhov čelad... Drugače pa (vsaj meni) zelo všečen, tudi v tej barvni kombinaciji.
darker27.05.2024 08:16
Meni pa ne deluje ravno skladno. Mogoče so slike malo čudne.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija