Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V Kopru spet adrenalinsko doživetje s kartingi
Novo poglavje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.05.2024 14:02

Pred nekaj dnevi je po dolgih letih vnovič zaživela karting steza, ki leži v neposredni bližini koprske obvoznice in tamkajšnjega avtobusnega postajališča.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Prokarting

Projekt kartodroma je luč sveta ugledal konec leta 2014, a ni nikoli prav zares zaživel kot bi moral. Zadnjih nekaj let je objekt bolj ali manj sameval in čakal na novo življenje. Po nekaj letih dogovorov in pridobivanj različnih dovoljenj, je zdaj karting stezi novo življenje dal dirkač in podjetnik Vladimir Stankovič. Slednji že vrsto let uspešno pelje projekt kartingov na ljubljanskem letališču, že od nekdaj pa je zorela želja, da bi poslovanje razširil tudi na Obalo.

S podjetjem Grafist, ki je lastnik omenjenega objekta v Kopru, je Stanković podpisal petletno najemno pogodbo, s tem pa je dobil zeleno luč za ustrezno pripravo steze in izgradnjo vse potrebne infrastrukture. Mi smo ga na kratko obiskali konec preteklega meseca, ko je bila zadeva še v nekakšni poskusni fazi, in izkoristili priložnost, da smo na kratko sedli v enega od 15 novih gokartov ter odpeljali nekaj krogov. 800 metrov dolga steza ima še vedno zelo dobro in ohranjeno asfaltno podlago, naknadno so pobarvali še vse robnike in na novo narisali štartne črte. Steza je precej hitra in na nekaterih delih tehnično zahtevna (7 desnih in 4 levi zavoji).

Za ta namen je Stankovič pri francoskemu podjetju Sodikart kupil 15 novih 390-kubičnih gokartov, ki so še za odtenek hitrejši od tistih s steze ob brniškem letališču. Za zdaj se najhitrejši čas na novi stari stezi vrti okrog 49 sekund. Omeniti velja, da gokarte lahko vozijo vsi, ki so starejši od 15 let, steza, s pripadajočo ponudbo pijače in hrane, pa bo odprta vsak dan med 12. in 21.uro. Zaprto bo le v primeru dežja. Kot napoveduje Stankovič, bodo v kratkem v ponudbo obogatili še z družinskim dvosedežnim gokartom, da bodo adrenalinsko izkušnjo lahko doživeli tudi najmlajši v spremstvu staršev.

Strategija delovanja tega objekta ne bo le v rekreativnih vožnjah z gokartih, pač pa bodo veliko poudarka namenili tudi vzgoji mladih. Na tem dirkališču bodo skupaj z občino Koper, šolami in pristojnimi institucijami v prihodnje pripravljali tudi različne delavnice za vzgojo otrok v prometu (kolesa, skiroji, skuterji...).

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Avtomanija (@avtomanija)

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Msport209.05.2024 14:49
Zadnji ovinki pa kot skoraj Donington Park Circuit... Pa če dodamo še prvi del steze... ;-) Hvala bogu, da je oživelo, po spominu pa, ali ni že v 90tih tu bilo nekaj? Ogromno sem prihajal sem z vlakom, samo spomini bledijo.
skrivo09.05.2024 21:54
Super, še lokacija je primerna (ok, eno so vedno proti vsem...), ker je ob zelo prometni cesti, na drugi strani pa tudi avtobusi ropotajo. Če ga bo pa kdo vseeno zaj.... za radi hrupa, jih pa vedno lahko "zabije" z zamenjavo obstoječih z električnimi gokarti :)
avtodenis10.05.2024 08:36
Koliko je cena in koliko časa/krogov se lahko voziš?
pirko10.05.2024 09:34
10 min, 18 evrov.
skrivo10.05.2024 10:39
Ni poceni ampak nekako mora plačat najemnino, delavce, bencin, amortizacijo gokartov,... pa še kak € mora biti dobička.
avtodenis10.05.2024 10:59
Bilo bi dobro, če na Google spremenijo zapis "Permanently closed".
© Copyright 1999-2022 Avtomanija