Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prenovljeni diamant
Prenova: Rolls-Royce Cullinan
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.05.2024 12:18

Rolsov SUV je z nami že 6 let in zdaj je napočil čas za resnejšo prenovo.

Artur Švarc Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan ima ime po največjem diamantu, ki so ga kdaj našli, 5,4-metrska SUV ladja pa seveda ni za navadne smrtnike, saj cena pomeni tudi najbolj prestižno stanovanje v  Ljubljani. Kakorkoli, Cullinan je luč sveta ugledal 2018, glavna sprememba pa se je kot je že navada, zgodila na nosu. Maska z rešetkami ni več uokvirjena po robovih, precej konvencionalne luči pa so zdaj postale nižje, LED dnevni trak pa obkroža zgornji del in se zapelje globoko v dno sprednjega odbijača. Prišel je konec za oglate elemente in vstopnike za zrak v sprednjem odbijaču, vse skupaj je zdaj precej … poševno.

Spremembe na zadku so manj očitne, še najbolj izstopa novi odbijač z novimi izpušnimi zaključki. S Cullinan Series II kot ima prenova polno ime, Britanci upajo, da bodo osvojili tudi nekaj mlajše populacije. Po njihovih podatkih je bila povprečna starost kupca Rolls-Roycea 2010 56 let, letos pa 43 let. Razlog seveda ni le Cullinan, ampak sporočilo je pa jasno. Med drugimi novostmi ima veliki SUV, ki ima čez 4 tone, tudi do 23 palcev velika kolesa.

V notranjost so vtaknili nov infotainment, osrednji trak, ki teče po sredi armaturke, ima zdaj stekleni vstavek, novi so tudi digitalni merilniki. RR pravi, da lahko kupci zdaj izbirajo še med več prestižnimi materiali in sestavo notranjosti. So pa pri miru pustili 6,75-litrski V12.

Prenovljena je tudi najmočnejša različica, Cullinan Black Badge, kjer V12 premore 441 kW (600 KM) in 900 Nm navora, 30 konjičev in 50 Nm več kot pri običajnem Cullinanu. Navzven je prepoznaven po bolj radikalnih vstopnikih za zrak spredaj in črnini namesto kroma, črne so tudi obrobe stranskih stekel, pa tudi teta na pokrovu motorja s krili je v temnejšem tonu, da o zatemnjenih zadnjih lučeh in izpušnih okvirjih ne govorimo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs08.05.2024 18:46
Ne vem, tu po Domžalah se vozi eden all in black, kot bi ga naročila novozelandska reprezentanca. Včasih si RR po kromu in konservativni eleganci opazil na kilometer, nemogoče je bilo videti umazanega...tole je pa precejšnje nasprotje. Jaz sem tisto črno gmoto umazanega pleha moral parkrat pogledat, da sem videl, da je Roller.
zraice08.05.2024 19:45
No, ta se pa res požvižga na ogljicni odtis ????
klemens09.05.2024 17:54
Oblikovno mi ne potegne, zgleda imam bolj preprost/cenejši okus : )
© Copyright 1999-2022 Avtomanija